TESTER

Test: null

Test av Nokia C5

Slår du opp "Bang for your buck" i leksikonet finner du et bilde av Nokia C5.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. apr. 2010 - 03:18
Vis mer
Høydepunkter

Liten og lekker smarttelefon med gode taster og mange funksjoner.

Skuffelser

Kameraet kunne vært bedre, og vi hadde ikke sagt nei takk til Wi-fi.

Veldig kort sagt

Nokia C5 er telefonen for deg som vil betale lite penger og få voldsomt mye igjen for det. For her får du en ekte smarttelefon med GPS, og navigasjon er helt gratis. Det er rask internettilgang, selv om vi gjerne skulle hatt Wi-fi i tillegg. C5 er enkel å bruke og har godt batteri. Det er rett og slett ikke så mye negativt å si om denne perlen av en mobil.

Gå direkte til hele testen av Nokia C5 »Konklusjon

Sitter du og klør deg i hodet over alle trykkskjermtelefonene som får så mye skryt? Er du ikke klar for å punge ut halve lønna for en telefon? Er du rett og slett glad i taster?

Frykt ikke - Nokia C5 er her. Dette er telefonen som koster lite penger (i skrivende stund fra 1350 kroner) og er full av skikkelig nyttige funksjoner.

Liten og pen med gode taster

C5 er liten og pen. Bakdekselet er laget i stål, og det gir et godt kvalitetsinntrykk. Det vi virkelig liker med utformingen er at tastaturet er stort og godt. Det er en drøm å skrive meldinger på.

Telefonen er enkel å bruke. Det til tross for at dette er en fullblods Symbian-smarttelefon. Her får du en oversiktlig startskjerm, selvforklarende menyer og rask tilgang til funksjonene du bruker ofte.

GPS - gratis

Noe av det vi liker aller mest er at C5 til tross for prisen har GPS innebygget. Og det som er enda bedre er at navigasjon faktisk er helt gratis. Akkurat dette er en av de store fordelene med å velge en GPS-telefon fra Nokia.

Vi setter også stor pris på at telefonen har standard USB-tilkobling og standard lydutgang. Du slipper altså å tenke på å ha med deg overganger og spesialkabler.

C5 kan knyttes opp mot Facebook. Det er en egen klient for dette, og du kan få Facebook-kontaktene dine i telefonboken. Du kan også synkronisere telefonen mot jobb-eposten siden den har Exchange-støtte.

Her får du også en rimelig god musikktelefon med grei lyd.

Liten skjerm

Skjermen er skarp, men er bare 2,2 tommer stor. Da sier det seg selv at dette ikke er noen surfetelefon. Og selv om den har super-3G har C5 ikke Wi-fi. Men det gjør ikke så mye, siden det uansett er trykkskjermtelefoner som gjelder dersom du skal ha internett i lomma.

Vi skulle ønske C5 hadde litt bedre kamera, og det hadde ikke vært dumt om det var et større utvalg programmer i programvarebutikken. Men bortsett fra dette er det ikke mye å klage på.

Så skal du ha en billig telefon med god batterilevetid, gode taster, gratis navigasjon og mange muligheter har vi ingen problemer med å anbefale Nokia C5.

Det finnes noen alternativer. Nokia 6700 er en skyvetelefon i samme klasse om C5, men som er laget i metall. Vil du ha det enda enklere og bare ringe og sende SMS bør du ta en titt på Nokia 2690 som koster rundt 600 kroner. Men du finner ingen andre telefoner til denne prisen som gir deg like mye for pengene.

Les hele testen av Nokia C5 på de neste sidene »

Se også bilder og video tatt opp med Nokia C5 »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.