TESTER

Test: null

Test av Nokia C3

C3-00 er åpenbart laget av en mobilprodusent som går på autopilot.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. nov. 2010 - 18:43
Vis mer
Høydepunkter

God batterilevetid, fin talekvalitet, bra tastatur. Fin SMS-telefon.

Skuffelser

Tjukk, dårlig på internett, dårlig Facebook-integrering, lader ikke over USB, elendig kamera, utdatert menysystem som ikke støtter multitasking. 

Veldig kort sagt

Nokia C3-00 er en telefon som åpenbart er laget for de yngste mobilbrukerne. Den koster ganske lite penger, men er også dårlig på veldig mye. Avanserte mobilbrukere bør styre langt unna denne telefonen. Skal du kjøpe en telefon til poden anbefaler vi at du ser på alternativene. Men om du vil ha en telefon som er god til SMS, har godt batteri og er god å snakke i kan du selvsagt kjøpe en C3-00.

Gå rett til fullversjonen av testen »

Konklusjon

Det er ikke ofte vi kommer over så uinspirerende telefoner som Nokia C3-00. Dette er et produkt vi ikke kan forstå skal være rettet mot det nordiske markedet. 

Nokia forsøker her å lage en telefon for deg som skriver mye SMS, er Facebook- og Twitter-junkie, surfer litt på nettet og skriver e-post på mobilen.

På noen punkter gjør da også C3-00 en god jobb. Talekvaliteten er god, tastaturet er bra å skrive på, batterilevetiden er topp og SMS-funksjonen er god. Om dette er de eneste kriteriene du setter er det bare å løpe og kjøpe.

Men før du tar på deg skoa og løper til mobilbutikken skal du også vite dette:

C3-00 har et rimelig utdatert menysystem. Det er ikke vanskelig å finne frem i, men det er ikke mulig å legge programmer i bakgrunnen, slik du kan på Sony Ericssons telefoner. Har du for eksempel nettleseren åpen må denne altså avsluttes dersom du skal skrive en SMS eller gjøre andre ting på telefonen.

Telefonen har en Facebook-klient innebygget. Denne er treg, funksjonsfattig og generelt en elendig erstatning for mobilsiden til Facebook, m.facebook.com.

Det er ingen innebygget mulighet for å laste bilder rett opp til Facebook.

C3-00 er tjukk og har en stram eim av plastikk over seg. Kvalitetsfølelsen er rett og slett ikke noe særlig.

Å surfe på nettet er mulig, siden telefonen har Opera Mini. Men det går tregt å bla i nettsidene, så noe surfevidunder er dette slett ikke. 

Du kan ikke lade telefonen over USB. Du kan ikke justere lyden i musikkspilleren når den ligger i bakgrunnen. Du kan ikke installere apps det er verdt å snakke om, som Spotify eller avanserte spill.

Kameraet Nokia har satt i telefonen er noe av det dårligste vi har vært borti på lenge. Det har verken autofokus eller fotolys, og bildene blir støyete og uklare i kantene.

Så for å oppsummere: 1200 kroner er for mye penger for denne telefonen. Vurderer du en C3-00 vil vi heller at du retter blikket mot Nokia C5, Nokia 2690, Sony Ericsson X10 Mini Pro eller Samsung Galaxy 5.

Alle disse telefonene er på hver sine måter bedre enn C3-00.

Les hele testen av Nokia C3-00 på de neste sidene »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.