TESTER

Test: null

Test av Nokia 7230

Noen kaller den stygg, andre kaller den pen. Vi kaller den en god allrounder.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. apr. 2010 - 14:38
Vis mer
Høydepunkter

En grei musikktelefon du kan bruke til e-post og meldinger. Tastene er gode å skrive på.

Skuffelser

Funksjonstastene er dårlige, og vi syns tastelåsen burde skrus på når vi skyver telefonen sammen.

Veldig kort sagt

Dette er en grei allround-telefon som er god på de viktigste tingene som meldinger, samtaler og batteri, men som også har en del svakheter både i designen og i spesifikasjonslisten. 

Konklusjon

Om du er på utkikk etter en allrounder med sprek design og lav pris bør du ta en titt på Nokias nye skyvetelefon 7230. Med en pris på 1100 kroner og en lang liste nyttige funksjoner kan denne telefonen være aktuell.

Telefonen har en rimelig stor skjerm på 2,4 tommer. Den er skarp og fungerer bra til spill, lett surfing, bildetitting og annet.

Menyene er Nokias Series 40-system, så denne telefonen er lett å bruke. Skriver du mye SMS kommer du til å sette pris på at telefonen har et godt tastatur med godt markerte taster og god respons.

7230 har også en god e-postklient som gjør det lett å sette opp e-postkontoer fra populære leverandører.

En skikkelig allrounder må ha mulighet for underholdning. 7230 har utgang for vanlig 3,5 mm minijack, så du kan bruke favoritthodesettet ditt. Lyden i musikkspilleren er rimelig god, men vi savner litt trøkk i bassen.

FM-radio er også på plass.

På baksiden sitter et kamera med 3,2 megapikslers oppløsning. Dette tar ganske gode bilder som fungerer fint å dele på for eksempel Facebook.

Og mens vi snakker om Facebook: Nokia har utstyrt 7230 med en Facebook-klient som enkelt lar deg oppdatere status rett fra startskjermen.

De viktigste funksjonene er også på stell: Det er god lyd under samtaler og batteriet varer ganske lenge.

Dessverre er det en del ting som ikke er fullt så bra.

Menytastene under skjermen er del av samme overflate, noe som gjør det lett å trykke feil. Det går ikke an å få tastelåsen til å aktivere seg automatisk når du skyver telefonen sammen. Det går dessuten svært tregt å overføre musikk og filer til telefonen over USB.

7230 mangler også det meste av aktuell teknologi, og aller mest savner vi super-3G.

Vi reagerer også på at telefonen tilsynelatende har dårlig beskyttet skjerm.

Skal du ha en grei allrounder som fungerer bra til det meste er 7230 et greit valg. Men vær oppmerksom på at du til denne prisen finner mange alternativer, som trykkskjermtelefonen Samsung Corby eller musikktelefonen Nokia X3.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.