TESTER

Test: null

Test av Nokia 700

Den mest brukervennlige Symbian-telefonen noen gang. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. des. 2011 - 13:58
Vis mer
Høydepunkter

Skarp skjerm med godt bilde, godt bygget telefon, har all teknologi inkludert NFC, god lyd under samtaler, gratis GPS, og den meste brukervennlige Symbian-versjonen noen gang.

Ulemper

Dårlig integrasjon av sosiale medier, knotete skjermtastatur, ikke spesielt god til surfing, ikke spesielt god lyd i musikkspiller, kun én Exchange-konto, labert kamera, mye å plukke på i menyene.

Veldig kort sagt

Nokia 700 er en liten og nett telefon med mange gode egenskaper. Men i sin prisklasse har den beintøff konkurranse, og funksjonsmessig henger Symbian fortsatt et stykke etter konkurrerende operativsystemer.

Gå rett til:Hele testenYtelsestestBilder og video tatt med Nokia 700Alle spesifikasjoner

 

Konklusjon

La oss gjøre det helt klart med en gang: Vi har alltid vært store fans av Nokias operativsystem Symbian. Det er vi fortsatt. 

Nokia 700 leveres med den nyeste versjonen av operativsystemet, Symbian Belle. Her er det gjort store fremskritt med brukervennligheten, så Nokia 700 er utvilsomt den mest brukervennlige Symbian-telefonen med trykkskjerm vi har testet.

Men sammenlignet med andre telefoner i samme prisklasse er det litt å plukke på.

Det som ikke er så bra

Symbian mangler skikkelig integrasjon av sosiale medier. Facebook og Twitter er litt tungvint på Nokia 700.

Du kan av grunner Nokia sikkert har gode forklaringer på bare ha én Exchange-konto. 

Belle er forbedret her og der, men sammenlignet med de andre operativsystemene er det mer trykking involvert for å gjøre saker og ting. Nettleseren er bedre enn på tidligere Symbian-telefoner, men den når fortsatt ikke opp til konkurrentenes nettlesere.

Her er telefoner med Android, iOS og Windows bedre, punkt for punkt.

Selve telefonen er heller ikke uten svakheter. 

Kameraet imponerer slett ikke. Lyden i lydutgangen er litt slapp. Skjermtastaturet er rett og slett så smått at det er knotete å skrive på. 

I denne prisklassen får du telefoner som leverer på alle disse punktene.

Det vi liker

Når det er sagt: Nokia 700 har egenskaper vi vet mange vil sette pris på.

Telefonen har god lyd under samtaler. Det er aktiv støyfjerning, som sørger for at de du snakker med slipper å høre alt som foregår rundt deg.

Batteriet er greit. Ved tung bruk må du lade daglig. Med litt mindre bruk holder det med lading annenhver dag.

GPS-navigasjon er helt gratis og fungerer veldig bra. Du kan laste ned kart, slik at du i praksis kan bruke telefonen til navigasjon utenlands. Nokia Maps er en av de beste navigasjonsappene uansett plattform, spør du oss.

Nokia 700 er hendig og har god byggekvalitet. Nokia kan å skru sammen telefoner skikkelig, og dette føles som godt håndverk.

Skjermen er skarp og god, og har god respons. Dette er en AMOLED-skjerm, som har god kontrast.

Telefonen er også funksjonsrik, og har all teknologi du kan forvente i en moderne telefon.

Rent subjektivt syns vi telefonen er nydelig designet.

Ikke uvesentlige mangler

Noen dårlig telefon er dette altså ikke. Men våre største ankepunkter er ikke uvesentlige.

Du får telefoner med bedre kamera, bedre integrasjon av sosiale medier og all teknologien Nokia 700 har (unntatt NFC) til samme pris - eller mindre.

Symbian har et relativt sett smått utvalg apper, og utvalget kommer neppe til å øke noe særlig. Dette er ikke noe alle bryr seg om, men i dagens mobilvirkelighet er dette et stort ankepunkt. Vi skal selvsagt ikke svartmale. Det finnes mange gode og nyttige apper i Nokias programvarebutikk, som Spotify, Voddler, og en mengde spill.

Men når Nokia så tydelig sier at Symbian skal vekk er det ingen grunn til å tro at app-utviklerne kommer til å flokke seg rundt operativsystemet. App-utvalget kommer altså neppe til å ta seg noe særlig opp.

Alternativene er mange

Er du hekta på Facebook, tar bilder, surfer på nettet, hører mye på musikk, jobber mye med e-post og skriver mange meldinger vil du bli langt med fornøyd om du kjøper en Android- eller Windows-mobil i samme prisklasse.

I så fall kan vi anbefale Android-telefonen Sony Ericsson Xperia Ray, som også er liten og nett, og har et bra kamera. Sony Ericsson Xperia Mini er også et alternativ du bør vurdere om du er ute etter en liten mobil. 

HTC Radar er et godt alternativ om du vurderer Windows Phone. Neida, app-utvalget er ikke gigantisk her heller, men alle solemerker tyder på at dette er på vei oppover.

Om du trives godt i Symbian-universet er Nokia N8 en telefon som er verdt å vurdere, selv om den har vært på markedet i over et år. Den har langt bedre kamera enn Nokia 700, og skjermen er større. Den skal også få Symbian Belle til neste år.

Konklusjonen blir at Nokia 700 fremstår som en telefon som har mange styrker, men også mange svakheter. Den vil fungere for deg som ikke trenger et digert utvalg apper, men heller vil ha en hendig smarttelefon med skarp skjerm som er enkel og grei å bruke og som er god på det grunnleggende.

Les hele testen på de neste sidene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.