TESTER

Test: null

Test av Nokia 6760 Slide

Sjelden har vi sett en bedre meldingstelefon enn dette. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. des. 2009 - 12:29
Vis mer
Høydepunkter

 Svært bra tastatur. Exchange, smart operativsystem.

Skuffelser

Mangler 3,5 mm minijack, generelt dårlig på multimedia.

Veldig kort sagt

Nokia 6760 Slide er med en prislapp på like over 2000 kroner en av de billigste smarttelefonene du får i dag. Den har et bra fulltastatur, støtter Exchange, og er blant de beste meldings- og e-posttelefonene du kan oppdrive. Det svake punktet vi finner i denne telefonen, er at den ikke egner seg noe særlig til film og musikk. Kan du leve med dette, og vil ha en telefon som leverer jevnt over bra på alle andre områder, kan vi trygt anbefale 6760 Slide.

Konklusjon

Nokia 6760 Slide er en telefon rettet mot deg som skriver mye tekstmeldinger og e-post. Det mest opplagte beviset på dette er tastene. Istedenfor vanlige nummertaster, trykkskjerm eller begge deler, har telefonen fått et fulltastatur. Tastene er gode å bruke, de har en passe størrelse, responsen er god, og du er aldri mer enn et par trykk unna verken særnorske vokaler eller andre spesialtegn. Med tanke på at det er snakk om en ganske liten telefon, er det imponerende å se at Nokia har fått på plass et så fungerende fulltastatur. 

Enkelte vil nok savne de vanlige nummertastene, men her må man altså gjøre et kompromiss. Du får ikke en så liten telefon til denne prisen om du vil ha i både pose og sekk. 

At 6760 Slide kjører på Symbian-plattformen med S60-grensesnitt gjør den til en vaskekte profftelefon. Her kan du både installere programmer, kjøre flere funksjoner samtidig, og synkronisere mot Exchange. 

Sistnevnte er muligvis den viktigste punktet for mange som velger denne telefonen. Det er lett å få inntrykk av at en "jobbmobil" både skal kunne lese strekkoder og sende avgårde e-post med både illustrasjoner og lyd. Exhange-støtten her er langt fra like tung som på en datamaskin eller Windows Mobile-modell, men du har støtte for å synkronisere kontakter, avtaler, notater, du kan svare på møteinnkallelser, og selvsagt sende og motta e-post. Dette er svært ofte alt man trenger.

Som Symbian-telefoner flest har 6760 fått et pent utvalg av nyttefunksjoner, og gir deg både god kalender og omfattende adressebok. Du kan også åpne og redigere Office-dokumenter rett på telefonen, og du kan lese PDF-filer.

GPS-funksjon er også på plass, sammen med kartprogramvaren Nokia Maps, som i de seneste versjonene har blitt en av de beste GPS-programmene du får tak i til mobiltelefoner.¨

Lyden i samtaler er heller ikke verst, og batteriet har fått kapasitet nok til å holde ut hele arbeidsdagen selv med konstant synkronisering mot Exchange. Taletiden på fire timer i 3G-nettet er ikke imponerende, men det er heller ikke langt unna snittet. 

Forløpig har vi bare ramset opp de positive sidene ved telefonen. Men når du betaler rett over to tusenlapper for en smarttelefon med fulltastatur, ligger det i kortene at noe har blitt ofret. I dette tilfellet er det multimediemulighetene som har fått gjennomgå. 

For det første er skjermen ganske liten, med en størrelse på 2,4 tommer. Dette gjør at telefonen ikke egner seg noe særlig for film- og TV-serietitting. Du finner heller ikke 3,5mm-utgang, og lyden i det medfølgende hodesettet er under par.

Det integrerte kameraet tar heller ikke bilder i kvaliteter som passer seg for utskrift, og mangler både autofokus og blits. 

Nokia har rett og slett ikke prioritert musikk, bilder eller video i denne telefonen. Og det er faktisk helt greit. 

Pakken du får her er nemlig gull i forhold til prisen. Om du ikke på død og liv må bruke telefonen som medieavspiller er det veldig, veldig få alternativer som kan tilby deg like mye for pengene. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.