TESTER

Test: null

Test av Nokia 2720 Fold

Nokia 2720 Fold er et ypperlig valg for deg som har 600 kroner, perfekt syn og god hørsel.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. jan. 2010 - 16:34
Høydepunkter

 Liten og pen, Bluetooth, kamera, mye for pengene

Skuffelser

Dårlig kontrast på tastene, litt lav lyd under samtaler

Veldig kort sagt

Nokia 2720 Fold er en minimalistisk utformet telefon med mange funksjoner utover å ringe og skrive SMS. Du får kamera, Bluetooth, nettleser, e-post-støtte og i det hele tatt mer enn hva du egentlig kan forvente for 600 kroner. Dessverre har telefonen lav lyd under samtaler og tastene er ikke egnet for deg som har problemer med lave kontraster. 2720 Fold er likevel en god telefon på mange måter.

Test av Nokia 2720 Fold

For 600 kroner kan du få mye rart. Du kan for eksempel få to roterende varsellys fra Biltema, en vinkelsliper fra Clas Ohlson, eller et fenalår fra valdresmat.no. Du kan også få en splitter ny mobiltelefon fra Nokia, og spør du oss er dette det beste du kan bruke de 600 kronene på.

For Nokia 2720 Fold er en praktisk og grei mobiltelefon som kan gjøre det alle meste. Vi syns Nokia gir langt mer enn vi forventer for pengene.

Dette er ikke en telefon som har alt. Du ofrer støtte for 3G, minnekort, Wi-fi, høyoppløst kamera, MP3-spiller, USB-tilkobling, trebåndsstøtte og alt annet du sannsynligvis ikke bryr deg om uansett.

Her er det enkelt og greit telefoni og meldinger som står i fokus. Bevares, du får også nettleser, e-post, kamera og FM-radio, så helt strippet er ikke Nokia 2720 Fold heller.

Klapptelefon

Telefonen er en klapptelefon med en rimelig minimalistisk design. Telefonen er laget i blank plast og ser rimelig lekker ut. Den er liten og lett og virker ganske godt bygget. På utsiden sitter det også en liten skjerm som forteller deg hva klokken er og om du har fått nye meldinger og anrop.

Den blanke plasten gjør at telefonen fort blir flekkete, og riper i dekselet er definitivt et tema. Du bør altså passe på telefonen.

På innsiden finner vi en liten skjerm som måler 1,8 tommer. Denne er lyssterk, men ikke spesielt skarp. Det har med den lave skjermoppløsnignen å gjøre. Det er ikke problematisk å lese det som står på skjermen, da bokstavene er store.

Dårlig kontrast

Tastene er store og frest ut i en plate vi antar er tynt metall. De er forsåvidt godt markerte slik at det er lett å føle seg frem med en finger. Det er imidlertid et problem at lyset i tastene er såpass likt fargen på selve tasten av det kan være vanskelig å se hva som står på de forskjellige tastene.

Det er altså dårlig kontrast på tastene, noe som vil gjøre telefonen vanskelig å bruke for deg som ser dårlig. Selv for undertegnede, som ikke trenger å bruke briller, er det vanskelig å se symbolene på tastene i enkelte lysforhold.

2720 Fold har en stor piltast med valgtast i midten. Vi opplever sjeldent å trykke feil med denne.

God, men lav lyd

Noe av det viktigste med en telefon som dette er at det er god lyd. Vi syns da også at lyden er klar, men den er også ganske lav. Nokia 2720 Fold er altså ikke en telefon som passer deg med tung hørsel.

Til gjengjeld blir vi av de vi har snakket med fortalt at den har god lyd i mikrofonen.

Den oppgitte taletiden på fem timer er absolutt godkjent, selv om vi kanskje hadde forventet enda bedre levetid på en såpass beskjedent spesifisert telefon som dette.

Bluetooth

Telefonen har Bluetooth, noe som først og fremst åpner for at du kan bruke trådløs håndfri. Du kan også sende bilder og video du tar med telefonen til for eksempel en PC.

Kamera

Ikke at dette har så mye for seg, for bildene blir rimelig dårlige så lenge det ikke er fullt sollys, og videoopptakene kan i praksis ikke brukes til noe som helst. At det i det hele tatt er kamera på telefonen er kanskje et pluss for noen, så vi skal ikke akkurat trekke telefonen for å ha kamera heller.

Se eksempelbilder og -video lenger nede i artikkelen.

Nyttefunksjoner

I menyene finner du en rekke nyttige funksjoner. Du har en grei kalender, en ganske fyldig telefonbok og ikke minst støtte for Java. Dette er små programmer du kan installere på telefonen, som spill, MSN-programmer og annet.

Nokia 2720 Fold har selvsagt ikke Exchange-støtte, men du kan likevel synkronisere den mot en Sync ML-tjeneste. For eksempel har Netcom og Telenor ”mobil backup”-tjenester som benytter Sync ML. Dette er en smart måte å sikkerhetskopiere kontaktliste og kalender.

Kan surfe

Nettleseren Nokia har utstyrt 2720 Fold med er Opera Mini. Denne komprimerer nettsider og tilpasser dem til mobilskjermen. At telefonen har en lavoppløst skjerm er i seg selv et hinder for skikkelig surfing, men om du står der og må finne ut av noe på nettet kan altså 2720 Fold være til hjelp.

Det er ellers lett å skrive meldinger på telefonen. Er du vant til å bruke Nokia-telefoner fra før av vil du kunne bruke denne telefonen til SMS uten videre opplæring. Om du har behov for det kan du også sette opp 2720 Fold med e-post. Dette kan være greit om du for eksempel vil blogge eller sende bilder til Facebook.

Les også:

Slik laster du opp bilder til Facebook »

Slik blogger du med mobilen din »

Underholdning

Om du vil la deg underholde har 2720 Fold innebygget FM-radio. Det følger med et stereohodesett som kan brukes, og dette fungerer som antenne. Det følger også med en del spill du kan slå ihjel tid med.

Menysystemet er ellers likt som på de fleste ikke-smarttelefoner fra Nokia. Det er lett å bruke telefonen, og det meste er selvforklarende.

Konklusjon

Alt i alt kan vi si at Nokia har laget en grei telefon for deg som først og fremst er ute etter et apparat å ringe og skrive SMS med. At den har en del andre funksjoner trekker ikke ned, og mange vil sette pris på e-postmuligheter, kalender og FM-radio.

Kameraet er såpass dårlig at det ikke hadde gjort store forskjellen om det ikke var der, men er lysforholdene gode tar telefonen helt OK bilder.

De største ankepunktene våre er at 2720 Fold har litt lav lyd under samtaler og at tastene er vanskelige å bruke for den som har dårlig syn, siden det er dårlig kontrast på tegnene.

Utover dette er 2720 Fold en ganske så bra telefon for deg som skal ha en telefon og lite annet.

Om du vil ha litt bedre skjerm, MP3-spiller og et litt bedre kamera anbefaler vi deg å bla opp to hundrelapper til og heller gå for en Nokia 2730 Classic.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.