TESTER

Test: null

Test av Nokia 2220 Slide

Billig, liten, funksjonsrik og rosa. Alt dette for 500 kroner. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. mars 2010 - 13:31
Vis mer
Høydepunkter

 Lav pris, kamera, god telefonbok, kalender, støtte for e-post, FM-radio, god lyd i samtaler

Skuffelser

Vi savner USB eller Bluetooth, skjermen er liten og lavoppløst, tastaturet er ikke det beste vi har prøvd

Veldig kort sagt

Det skal veldig grove mangler til for å sende en telefon til 500 kroner ned i bøtta. Her får du god lyd under samtaler, grei batterilevetid, god telefonbok, kalender og støtte for e-post. Du kan også sjekke nyheter på nettet, gå på Facebook og utføre andre enkle oppgaver på nettet. Du får telefoner som kan langt mer enn Nokia 2220 Slide for noen hundrelapper ekstra, men trenger du å ringe er dette et godt kjøp.

Test av Nokia 2220 Slide

Se for deg at du sitter i 1999 og er på jakt etter en ny mobiltelefon. Du skal ha det hotteste penger får kjøpt, siden du er en seriøs businessbruker. 

Du trenger derfor en mobil med en telefonbok med plass til mange kontakter, du trenger å sende en og annen SMS, talestyring for rask oppringing. Og faktisk er du villig til å legge ut ekstra for å få WAP. For noe sånt må du betale 5000 kroner.

Sett i dette lyset er Nokias nye 2220 Slide den beste telefonen som noen gang er laget. Den oppfyller alle kravene, men koster bare 500 kroner.

Joda, verden har beveget seg fremover, men vi skal innrømme at vi faktisk blir litt imponerte fortsatt. Ikke fordi det er noe spesielt med 2220 Slide, eller fordi den er rosa (den kommer i andre farger også). Men fordi den koster så utrolig lite penger.

Vi skal grave hardt og lenge i argument-sekken for å finne grunner til ikke å anbefale Nokia 2220 Slide. 

Her får du en telefon som har kalender, og telefonbok med plass til 1000 oppføringer. Dette kan synkroniseres via Sync ML-tjenester (For eksempel Telenor Mobil Backup eller Netcom Kontaktsynk). I tillegg er det e-postmuligheter på 2220 Slide. Ikke Exchange vel å merke.

Telefonen har til og med nettleser. Faktisk har den to. Nokias innebygde, og Opera Mini. Dette er ikke en surfetelefon. Den har en liten, lavoppløst skjerm og treg internettilkobling. Men du kan sjekke nyheter og annet mens du er på farta.

2220 Slide har også kamera, og kan ta opp video. Men siden det ikke er utgang for USB eller støtte for Bluetooth på telefonen kan du stort sett bare bruke bildene og videoene i MMS-meldinger, eller sende dem via e-post.

Utgang for 3,5 mm minijack er det imidlertid. Dette gjør at du kan bruke favoritthodesettet ditt til å høre på radio. Siden det ikke er minnekortstøtte kan du ikke bruke 2220 Slide som MP3-spiller.

Når det kommer til de viktige tingene leverer Nokia 2220 Slide. Talekvaliteten er god i begge ender. Vi liker spesielt støyfiltreringen til telefonen, altså at den filterer ut bakgrunnsstøy i omgivelsene dine. Vi forsøkte å ringe mens vi spilte ganske høy musikk, og 2220 filtrerte ut det meste.

Batterilevetiden er god. Ikke fantastisk. Du kan forvente en taletid på litt over 5 timer, eller en hviletid på 20 døgn. Vi hadde kanskje forventet noe bedre taletid på en telefon av dette kaliberet.

2220 Slide fungerer ellers greit som SMS-telefon. Det er lett å skrive SMS, og du kan enkelt lage MMS-meldinger med forskjellig innhold. Dessverre syns vi ikke tastaturet er det beste vi har vært borti. Det ligger en gummimatte over tastaturet, og det kan være litt vanskelig å føle seg frem til de forskjellige tastene.

Telefonen er ellers godt satt sammen, og vi får ikke noen utpreget billigfølelse av håndverket her.

Konklusjon

Alt i alt er altså Nokia 2220 en god telefon. Når vi ser på prisen har vi lyst til å si at det er en fantastisk telefon. Men vi skal styre oss litt, for ærlig talt får du en telefon som kan veldig mye mer for noen få hundrelapper ekstra.

Er det ringing og SMS du først og fremst skal bruke telefonen til er det ingen tvil om at 2220 Slide er et godt kjøp.

Vi anbefaler at du også tar en titt på Samsung C3060 som har gode taster og høy lyd, eller Nokia 2730 Classic som koster godt under 1000 kroner og har MP3-spiller.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.