TESTER

Test: null

Test av LG Optimus Black

LGs nye telefon har verdens lyseste skjerm.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. juni 2011 - 17:45
Vis mer
Høydepunkter

God skjerm, gjør en grei jobb på det meste, fornuftig priset

Ulemper

Litt gammel maskinvare, dårlig på video, ikke HDMI

Veldig kort sagt

LG Optimus Black er en brukervennlig Android-telefon med bra skjerm og pen design. Den er enkel å bruke, og gjør en grei jobb på det aller meste. Telefonen imponerer ikke på noen områder, men den skuffer heller ikke. Dette er en fin alrounder til en grei pris.

Gå direkte til...Hele testenYtelsestesterBilder tatt med kameraetHele spesifikasjonslistenKonklusjon

Når LG snakker om Optimus Black er det skjermen som er det store salgsargumentet. Med produsentens nyeste skjermteknologi, NOVA, skal denne ha mye bedre lysstyrke enn konkurrerende skjermer, i tillegg til at den skal bruke mindre strøm når den viser hvite farger.

Og vi skal ikke arrestere LG på påstandene her. Dette er virkelig en lyssterk skjerm, og den fungerer dermed fint i sollys. Den har også en størrelse på fire tommer, noe som gjør den velegnet til både surfing og multimedia.

Samtidig kan den ikke måle seg med den fantastiske skjermen i  Galaxy SII, som ligger et hakk over alt annet vi har prøvd til nå. Nå må selvsagt prisen tas med i betraktningen her, og Optimus Black koster mer enn en tusenlapp mindre enn Samsungs toppmodell.

Optimus Black gir også bra kvalitetsfølselse. Til tross for at materialene stort sett er plast føles telefonen solid, og den er både tynn og lett. Glassplaten over skjermen er med på å forsterke kvalitetsfølelsen.

Fin alrounder

Og du får en fin alrounder her.  Med Android 2.2 under panseret får du et fint funksjonsutvalg, og telefonen har heller ingen kritiske mangler når det kommer til teknologi.

Samtidig er den brukervennlig. LG er blant produsentene som gjør få endringer i det originale Android-oppsettet, så her burde alt være velkjent for deg som har hatt en Android-telefon før, og overkommelig for deg som tar steget over fra en annen plattform.

Vi skulle selvsagt sett at en telefon som kommer på markedet i disse dager hadde Android 2.3, men dette er et midlertidig problem da LG har lovet en 2.3-oppdatering i august.

LES OGSÅ:

Kom i gang med Android-mobilen din

Her er nyhetene i Android 2.3

Grei respons

Maskinvaren i Optimus Black er noe aldrende, og telefonen havner litt under middels i ytelsestestene vi har gjort.

Ytelsestester er heldigvis ikke alt, og den opplevde responsen i telefonen er faktisk jevnt over god. Ting går selvsagt ikke like kjapt som på dyrere og bedre spesifiserte modeller, men både spill, nettleser og andre mellomtunge funksjoner flyter helt fint.  

Optimus Black gjør også en bra jobb for deg som bare er ute etter en pen telefon å ringe med. Her får du god lydkvalitet og et batteri som ikke imponerer - men som heller ikke holder kortere enn gjennomsnittet.

Telefonen gjør en bra jobb på tekstmeldinger, men vi vil anbefale å bytte ut det forhåndsinstallerte tastaturet med for eksempel Swiftkey - som er mye bedre.

Med støtte for Exchange og andre e-poststandarder på plass burde Optimus Black også være et bra alternativ for deg som er ute etter en habil e-posttelefon.

Telefonen fungerer ellers bra til både film, musikk og andre underholdningsfunksjoner.

Kameraet tar greie bilder, men vi skulle gjerne hatt bedre kvalitet på videoopptak.

Se eksempelbilder tatt med Optimus Black her

Alt i alt er Optimus Black en solid alrounder som gjør en grei jobb på det meste. Vi skulle selvsagt sett at den hadde både HDMI-utgang, Android 2.3 og bedre kamera, men sett i forhold til prisen på rundt 3200 kroner får du en fin pakke her.

Det er imidlertid ikke mangel på alternativer. LGs flaggskipstelefon Optimus 2X har en skjerm som i praksis oppleves som like god, og koster bare et par hundrelapper mer. Da får du også langt mer muskler i maskinvaren.

Samsung Galaxy S koster omtrent det samme som Optimus Black, og har bedre maskinvare og bedre kamera.

Om du er ute etter mest for pengene er Huawei U8800 et veldig bra alternativ. Da får du dårligere skjerm, men en telefon som ellers gjør en like bra jobb som Optimus Black.

Men vi skal på ingen måte fraråde deg å kjøpe Optimus Black, som er en fin, lett og brukervennlig telefon til en fornuftig pris.

Les hele testen på de neste sidene »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.