TESTER

Test: null

Test av LG GW620

LG GW620 er en av markedets billigste Android-telefoner. Og det kan vi skjønne.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. mars 2010 - 18:51
Vis mer
Høydepunkter

En lavt priset telefon med fulltastatur, Android, masse teknologi og brukervennlige menyer

Skuffelser

Mangler æ, ø og å på tastaturet, har tungvint Exhcange-synkronisering, dårlig trykkskjerm, flat lyd i musikkspilleren og en del andre mangler

Veldig kort sagt

Hadde det ikke vært for at GW620 har det finfine operativsystemet Android, mye teknologi og en lav pris hadde vi fart mye hardere med telefonen. Her får du en trykkskjerm som ikke er spesielt god, en dårlig menytastløsning, en av de dårligste Exchange-synkroniseringsløsningene vi har sett, en musikkspiller som har flat lyd og en radio som er ett hakk unna ubrukelig.

Gå direkte til hele testen>>

Sammendrag

LGs første Android-telefon er fulltastaturtelefonen GW620. Med rask internettilgang via super-3G og Wi-fi, navigasjonsmuligheter og et vell av muligheter for ekstra programmer er det i alle fall på papiret snakk om en god telefon.

Det er mye vi liker med GW620, som at den har skarp skjerm, lettbrukte menyer, utgang for vanlig 3,5 mm stereoplugg, et rimelig godt kamera, støtte for Exchange-synkronisering og ikke minst at den har et fulltastatur med store taster.

Vi liker også nettleseren, som alt i alt gir en god surfeopplevelse. GW620 fungerer også bra til e-post.

Du kan også titte på Youtube-video, spille Divx-video direkte, og du kan laste ned mange nyttige programmer.

Ett av de første programmene vi lastet ned var en ny Facebook-klient. Den som følger med er nemlig ikke så god.

Mange svakheter

Og det er mye annet som ikke er så bra her.

Først og fremst trykkskjermen. Denne har veldig dårlig respons langs kantene. Du må også legge litt vel mye trykk på skjermen for at den skal registere berøring når du trekker fingeren over den.

Tastene under skjermen er berøringsfølsomme, og det skjer støtt og stadig at vi kommer borti disse mens vi bruker telefonen. Det fører til at programmer lukker seg, at telefonen hopper tilbake til startskjermen eller gjør andre ting du ikke hadde planer om å gjøre.

Exchange-synkronisering av kontaktlisten er tungvint. Først må du synkronisere kontaktlisten din til en egen applikasjon, og deretter synkronisere denne mot den vanlige kontaktlisten.

Mangler særnorske vokaler

Fulltastatur er vel og bra, men med hele 48 taster skulle vi tro LG hadde klart å finne plass til de norske bokstavene. Den gang ei.

Musikkspilleren fungerer greit, men det er flat lyd og susing i bakgrunnen. Radioen har direkte dårlig lyd, og egner seg bare ikke til å høre på musikk.

Vi syns for øvrig det er i overkant å ha fire forskjellige e-postklienter på en telefon. Det hadde holdt med én. 

Bluetooth-funksjonen til telefonen er også begrenset. Det går ikke an å overføre filer, så Bluetooth kan her bare brukes til håndfri eller trådløst stereohodesett.

Lyspunktet er prisen, som i skrivende stund ligger på 2600 kroner. Det er slett ikke verst for en Android-telefon med fulltastatur. Men vi kan ikke la være å stille spørsmålet: Er denne telefonen virkelig verdt det?

Du får nemlig en bedre Android-telefon om du er villig til å legge 500-1000 kroner ekstra på bordet. HTC Hero koster for eksempel fra 3200 kroner.

Kan du leve med ulempene får du for all del en grei Android-telefon i GW620. Men ikke mer enn grei.

Les hele testen på neste side >>

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.