TESTER

Test: null

Test av LG GD880 Mini

Liten, lekker og svak. Vi elsker/elsker ikke LG Mini.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. juni 2010 - 14:14
Vis mer
Høydepunkter

Lekker og minimalistisk design med god materialbruk. Skjermen er skarp og fin, og telefonen er god å surfe med.

Skuffelser

Batteriet må stort sett lades en – om ikke to – ganger om dagen.

Veldig kort sagt

Det er lett å like GD880 bare på grunn av den flotte designen og den lekre skjermen. Den er enkel å bruke og fungerer bra til all slags underholdning, også video. Men batteriet legger en stor demper på hele opplevelsen.

Konklusjon

Da LG lanserte Mini tidligere i år fikk de mye oppmerksomhet for den nye, lille og lekre trykkskjermtelefonen med masse teknologi om bord.

Og vi innrømmer glatt at vi har falt for designen til denne telefonen. Den er rett og slett veldig lekker både å se på og å holde i.

Dette inntrykket holder seg når du skrur på telefonen, for skjermen er skarp og klar, og har god respons når du trykker på den. Menyene ser lekre ut, og det er enkelt å bruke telefonen.

Vi liker at det er mulig å tilpasse startskjermen, og at du kan legge til klokke, varsler, snarveier og annet du har behov for. Vi er kanskje litt bortskjemte etter å ha brukt Android-telefoner, for vi syns kanskje det er litt lite med tre startskjermer.

En av funksjonene vi liker best på GD880 er nettleseren, som viser nettsider slik du forventer fra PC-en. Den er rask og grei å bruke, og du zoomer lett inn og ut ved å lage klypebevegelser på skjermen, slik som på blant annet iPhone.

Her får du også støtte for Divx-video, slik at det er lett å ta med seg filmer fra PC-en når du skal ut på farten. Musikk klarer telefonen også, og siden det er innebygget utgang for 3,5 mm minijack er det bare å plugge i favoritthodesettet.

Som telefon gjør telefonen en ganske god jobb. Det er lett å skrive meldinger takket være et godt skjermtastatur, lyden under samtaler er godkjent og du kan synkronisere e-post og kontakter mot Exchange.

Her er det også støtte for Wi-fi, slik at du kan være på nett uten å betale for datatrafikk.

Men dessverre er det noen ankepunkter vi ikke kan unngå å irritere oss over. Det største er batteriet. Denne telefonen må lades ofte, og da gjerne i løpet av dagen. Det skyldes at batteriet ikke er spesielt kraftig.

Vi syns også det er tungvint at fulltastaturet ikke alltid er tilgjengelig i alle programmer, slik at du noen steder må bruke “vanlige” nummertaster. Og å legge til nye ord i T9-ordlisten kan av og til være en prøvelse.

GPS-programvare savner vi også, og vi mener LG burde spandert et navigasjonsprogram.

Mye av dette kan nok utbedres med en programvareoppdatering, men inntil det skjer er LG GD880 dessverre lite annet enn en svært lekker telefon som er svært bra på mye, men som ikke klarer å holde dagen igjennom.

Det er synd, for vi liker egentlig GD880 svært godt.

Gode alternativer i omtrent samme prisklasse som GD880 er HTC Legend, som koster ca 400 kroner mer, eller Samsung Wave som koster omtrent det samme. 

Les hele testen av LG GD880 Mini »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.