TESTER

Test: null

Test av LG BL40 New Chocolate

Skal du se film? LG BL40 New Chocolate er telefonen du leter etter.

BL40 er blank, men blir flekkete.
BL40 er blank, men blir flekkete.
Marius ValleMarius ValleJournalist
10. nov. 2009 - 13:45

LG BL40

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 128 x 51 x 11 mm, 129 g
Skjerm: 345 x 800 piksler, 4 tommer
Operativsystem: S-class (proprietært)

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA 7,2 Mbps, Wi-fi 802.11b/g
Bluetooth: 2.1 med A2DP
GPS:
Ja

Minne: 1,1 GB
Minnekort: Micro-SD (maks 16 GB)
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack (fungerer som videoutgang)
FM-radio: Ja

Kamera: 5 MP
Videoopptak: 640 x 480 piksler, 15 FPS

Batteri: 1000 mAh, tale: 5 timer (3G)/6 timer (GSM), Hviletid: 15 døgn (3G)/16 døgn (GSM)

Pris: Ca 4700 kroner

Se alle spesifikasjonene i Specs »

Høydepunkter

 Bred og skarp skjerm som duger ypperlig til film. Full av teknologi. Lekker design.

Skuffelser

Dyr, ikke en god profftelefon, litt vel omfattende menyer.

Veldig kort sagt

LG BL40 er en oppsiktsvekkende telefon med lekker design. Den har en skjerm som er laget for film og støtter populære videoformater. Her får du full pakke når det kommer til teknologi og funksjoner. Men vi syns menyene er litt voldsomme, og syns det er litt vel mange valg og måter å gjøre ting på. Men dette er en bra telefon for den riktige målgruppen

Konklusjon

Den er lang, tynn og mørk. Akkurat som et stykke mørk sjokolade. Og da har vi brukt metaforen vi tipper LG gjerne vil bruke. For med BL40 New Chocolate har den koreanske produsenten virkelig laget en oppsiktsvekkende telefon.

Designmessig er dette et produkt som går strålende til finstasen, med en glassdekket fremside og en blank finish. Det føles som et eksklusivt produkt med sin minimalistiske design.

Minimalisme er et ord vi ikke kan bruke om menyene. Her har LG virkelig tatt i med et menysystem som har så mange muligheter at vi blir litt svimle. Menyene kan vises stående og liggende avhengig av hvilken vei du holder telefonen, og er i det hele tatt veldig lite tradisjonelle i utformingen.

Det er også en rekke andre muligheter, som en startskjerm på en slags kube du snurrer rundt for å vise de forskjellige oppsettene. Du kan starte funksjoner i telefonen ved å tegne på skjermen når den er låst. Du kan også kjøre programmer i bakgrunnen. I det hele tatt er det mye å bite i her.

Utover de spesielle menyene har BL40 også super-3G slik at du kan koble deg til internett med god hastighet. Wi-fi er på plass og gjør at du kan surfe på trådløse nett. I tillegg har LG funnet plass til GPS i den tynne telefonen. Alt er på plass, med andre ord.

Det er enkelt å ta i bruk funksjonene. Nettleseren viser de fleste sider slik du er vant til fra PC-en din, med unntak av at Flash-innhold ikke støttes. GPS-en er akkompagnert av navigasjonsprogrammet Wisepilot, slik at du kan bruke mobilen til navigasjon rett ut av esken.

Støtter DivX

Underholdningsfunksjonene er gode. Her kan du se video i Divx-format, noe skjermen er fantastisk til. Det eneste vi kan sette fingeren på er at formatet er tilpasset skjermformatet til spillefilmer, så ser du video laget for TV vil det være to svarte felter på hver side av skjermbildet.

Musikkspilleren er også god. Denne har et musikkbibliotek, equalizer og ellers funksjonene du forventer å finne i en musikkspiller. Utgang for 3,5 mm minijack sørger for at du kan plugge i et vanlig hodesett uten å bruke irriterende overganger.

Musikk kan du også overføre trådløst. Ikke bare via Bluetooth-stereohodesett, men også med den innebygde FM-senderen. Dette gjør at du kan spille musikken din i bilen, men ikke forvent spesielt god lydkvalitet. Lyden i den vanlige lydutgangen er imidlertid god.

BL40 har ellers støtte for Exchange, men dette er helt basalt. Du kan synkronisere e-post, kalender og kontakter, og det går fint å sende og motta e-post. Skikkelig støtte for Exchange og kontorfunksjoner må du gå til en profftelefon å få.

Som telefon duger BL40 bra, med god lyd under samtaler, godt skjermtastatur for meldinger og greit batteri. Vi opplever å lade telefonen en gang i døgnet når vi bruker nettleseren flittig og ringer et par timer om dagen. Med mer beskjeden bruk varer det lenger.

Dette er altså en rimelig god telefon, men den egner seg ikke for alle. Skal du ha en real underholdningstelefon som er god på video bør du ta en titt på BL40. Er enkle menyer og skikkelige proffunksjoner mer din greie anbefaler vi deg å heller ta en titt på en smarttelefon med Android, som HTC Hero.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.