TESTER

Test: null

Test av Huawei Ideos

Denne Android-telefonen er grisebillig.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. feb. 2011 - 14:54
Vis mer
Høydepunkter

Liten og billig Android-telefon med god spesifikasjonsliste. Har potensiale til å være en god underholdningsmobil med spill og musikk.

Skuffelser

Liten skjerm med lav oppløsning. Dårlig kamera. Det følger ikke med minnekort.

Veldig kort sagt

Huawei Ideos U8150 er en av de absolutt billigste Android-telefonene på markedet akkurat nå. Med Android 2.2, GPS, Wi-fi, super-3G og ellers alle funksjoner du forventer av en smarttelefon er den ikke noe direkte dårlig kjøp. Men den klarer ikke å konkurrere med de beste i sin prisklasse.

Konklusjon

Huawei har ikke lang fartstid som mobilprodusent her i landet, og Ideos U8150 er en av de første telefonene produsenten har sluppet i Norge under eget merkenavn.

Med en pris på 1600 kroner legger den seg i det laveste prissjiktet for Android-telefoner. Tross lav pris er dette en telefon som kan mer enn en kanskje skulle tro.

Her får du super-3G, Wi-fi og GPS. Det gir deg rask internetthastighet og mulighet for navigasjon og andre lokasjonstjenester.

Se den fullstendige spesifikasjonslisten her »

Android 2.2

Telefonen kjører også Android 2.2, som er nest nyeste tilgjengelige Android-utgave. Dette gir deg tilgang til en rekke apps i Android Market, og telefonen fungerer fint med Spotify for eksempel.

Det er også mulighet for å bruke Exchange, så du kan koble telefonen opp mot for eksempel jobb-eposten din.

Det er lett å finne frem i menyene, telefonen har god talekvalitet under samtaler og ålreit batterilevetid.

Svakheter

Men svakheter finnes. For eksempel følger det ikke med minnekort, så dette må du ha i tillegg. Ørepluggene som følger med er direkte dårlige.

U8150 føles litt treg, og har et snodig tastatur med bokstaven æ, men ikke ø og å. Vi syns også tastaturet generelt reagerer litt tregt og ikke klarer å henge med når vi skriver raskt.

Se ytelsesmålinger for Ideos U8150 her »

Den lille og lavoppløste skjermen gjør at telefonen ikke egner seg så godt som surfetelefon.

Kameraet er heller ikke noe å skryte av, med en bildekvalitet godt under gjennomsnittet.

Se eksempelbilder og video tatt med kameraet her »

Med prisen i bakhodet kan vi lett tilgi at den har en liten og lavoppløst skjerm, dårlig kamera, lite minne og svak prosessor.

Alternativene er bedre

Men realiteten er at du får telefoner som på de fleste områder er bedre enn Ideos U8150 til omtrent samme pris.

Det er i bunn og grunn vanskelig å finne noen veldig tunge argumenter for å velge denne telefonen fremfor LG P500 Optimus One eller Sony Ericsson Xperia X10 Mini.

Optimus One koster omtrent 200 kroner mer, men har også større skjerm. X10 Mini koster en hundrelapp mer, har bedre kamera, er mindre og har gode medfølgende øreplugger.

Skal du få full glede av Ideos U8150 må du kjøpe et minnekort i tillegg. Da blir totalprisen den samme som for alternativene.

Les hele testen av Huawei Ideos U8150 på de neste sidene »
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.