TESTER

Test: null

Test av HTC Radar

HTC Radar er en deilig Windows Phone 7.5-mobil som er god på mye. Men vi liker slett ikke alt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. nov. 2011 - 15:55

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 20,5 mm x 61,5mm x 10,9 mm, 137 g
Skjerm: 480 x 800 piksler, 3,8 tommer
Operativsystem: Windows Phone 7.5

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA 14,4/5,76 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 2.1 med A2DP
GPS:
Ja

Minne: 512 MB RAM, 8 GB lagringsminne (6,5 GB tilgj.)
Minnekort: Nei
Prosessor: Scorpion, 1 GHz
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 5 MP, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 720p, 30FPS

Batteri: 1520 mAh.
Tale: maks 8 timer 3G, maks 10 timer GSM.
Hviletid: maks 22,3 døgn 3G, maks 20 døgn GSM

Pris: Ca 3100 kroner (nettbutikk)

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

Knall kvalitetsfølelse, god skjerm, bra batteritid, kameraet er bra

Ulemper

Skralt utvalg apps, ikke minnekortstøtte, lite internminne

Veldig kort sagt

HTC Radar er en brukervennlig og bra bygget Windows Phone 7.5-telefon som gjør en knakende god jobb som arbeidsverktøy. Den er også bra på surfing, har bra lyd og god batteritid. Du får imidlertid ikke støtte for minnekort, noe som gjør at internminnet på 8 GB ikke er allverden

Gå rett til:Hele testenYtelsestesterBilder og video tatt med telefonenSpesifikasjonsliste

Sammendrag

Radar er en av de første telefonene som leveres med Windows Phone 7.5 (Mango) her i Norge.  I denne versjonen får du norsk språk og tilgang til app-butikken Windows Phone Marketplace.

Og det er mye vi liker med Radar.Knall kvalitetsfølelse

For det første beviser HTC nok en gang at de vet hvordan man bygger solide telefoner. Her får du et deksel skåret ut i ett stykke metall, noe som gir en knall kvalitetsfølelse.

Skjermen er også både skarp, klar og ikke minst responsiv, og egner seg bra til både film, surfing og e-post.

Vi liker også at du får bra lydkvalitet både i samtaler og ved musikkavspilling, og at batteritiden er over gjennomsnittlig. Kameraet tar dessuten ganske så gode bilder.

Strømlinjeformet plattform

Windows Phone 7.5 Mango er annerledes enn Android og iOS, uten at dette er noe minus i seg selv. Denne plattformen er enkel å bruke, og har knallsolid Exchange-løsning og fin integrasjon med sosiale medier.

Microsoft har klare krav til maskinvaren i telefoner som skal bruke plattformen for å sikre at brukeren får en flytende bruksopplevelse, og Radar oppleves - i likhet med andre Windows Phone-modeller - svært kjapp og responsiv. Og det må også være lov å si at operativsystemet ser pent ut.

Med Windows Phone får du også mobilversjonen av Internet Explorer, som er både kjapp og brukervennlig. Kombinert med den gode skjermen får du altså en bra surfeopplevelse.

Begrensninger

Ett av de største problemene med Windows Phone-plattformen er at app-utvalget foreløpig er ganske lite om du sammenligner med Android og iOS. Du finner for eksempel verken Spotify eller Wimp i Windows Phone Marketplace. Samtidig må vi understreke at app-utvalget vil bli bedre med tiden, og at for eksempel nevnte Spotify skal være på vei.

Oppdatert: Spotify og Wimp finnes nå til Windows Phone. Les mer her.

Også på maskinvaren finner du et par begrensninger. Her får du 8 GB internminne, hvorav under 7 GB er tilgjengelig til musikk, film, bilder og annet koselig innhold. Noen minnekortstøtte finner du ikke.

Formatstøtten for musikk og spesielt video er smal. Den spiller verken FLAC eller DivX. Å overføre filer til og fra telefonen er dessuten noe som krever at du bruker Microsofts Zune-programvare på PC-en. Det er litt tungvint.

Manglene er ikke uvesentlige, men dersom du ikke bruker telefonen til musikk og video og ikke er noen app-slave, men først og fremst er ute etter et arbeidsverktøy, er HTC Radar et strålende valg. Prisen er heller ikke så verst.

Men om du vil ha en telefon med et velutviklet økosystem med et stort utvalg apper er det bedre å gå for en Android-telefon eller iPhone.

Les hele testen over de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.