TESTER

Test: null

Test av HTC Legend

Liker du HTC Hero vil du like HTC Legend enda bedre.

31. mars 2010 - 19:50
Vis mer
Høydepunkter

Helstøpt aluminium gir en vanvittig kvalitetsfølelse. Telefonen har en sylskarp AMOLED-skjerm, som sammen med et utrolig likandes brukergrensesnitt gir deg en knallgod opplevelse. På teknologifronten er det ingenting som mangler.

Skuffelser

Batteriet lades hver dag, så du må alltid tenke på lademuligheter.

Veldig kort sagt

HTC Legend er en finfin Android-telefon med siste versjon av både operativsystemet og brukergrensesnittet Sense. Legend har en berøringsfølsom skjerm og denne meget god. Telefonen har et brukbart kamera og en god musikkspiller samtidig som den lett kan brukes som arbeidstelefon. Batteritiden er det største minuset med denne telefonen, og du må belage deg på å lade den ofte.

Gå direkte til den fullstendige testen >>

Sammendrag

HTC Legend er etterfølgeren til suksessetelefonen HTC Hero. Hero innførte denne litt spesielle formfaktoren som Legend har beholdt. Den nederste fliken er buet litt opp gjør at telefonen ligger bedre i hånden.

Hero er også årsaken til at forventningene våre til Legend er høye. Disse forventningene innfris kjapt. Mesteparten av telefonen er i helstøpt aluminium, noe som gjør den lett og samtidig gir en supersolid kvalitetsfølelse. Telefonen har fått en AMOLED-skjerm som bruker mindre strøm og gir et sylskarpt bilde. Den bøyde haken er mer anonym og telefonen har fått en god optisk mus som erstatter for styringskulen som ble brukt på Hero.

Legend er den første telefonen tilgjengelig i det norske markedet som har Android 2.1 (Eclair) og versjon 2.1 av brukergrensesnittet HTC Sense. Et kjempespennende operativsystem med et meget bra grensesnitt.

Telefonen oppfører seg eksemplarisk når det kommer til samtaler. Lyden er meget klar og volumet er tilstrekkelig.

Svakt batteri

Dersom det skal være noe vits å ha denne telefonen er litt av poenget at man skal få den fulle opplevelsen av det som er Legend. Dette innebærer konstant henting av informasjon fra nettet, som igjen krever en del ressurser. Ved litt bruk i tillegg til dette opplever vi at batteriet går tomt fortere enn vi setter pris på.

Når det er sagt skal det sies at når telefonen jobber, så jobber den effektivt. Legend er en kjapp sak med en prosessor på 600 MHz som er vel tilstrekkelig for at telefonen skal utføre oppgaver i fin flyt.

Som Hero er også Legend vel integrert med forskjellige sosiale tjenester. Sosiale medier blir en stadig større del av mobiltelefoner fremover, og denne telefonen er godt forberedt. Kontaktene dine kan flettes med informasjon fra Facebook og Flickr, og en Facebook-applikasjon og Twitter-klient er installert på telefonen.

Ikke bare det sosiale aspektet dekket, Legend gjør seg også ypperlig som en business-telefon. Den har støtte for Exchange og det er svært enkelt å sette opp en konto. Telefonen har en egen e-postklient for Gmail, og en for alle dine andre e-postkontoer. I kalenderen integreres kalendere fra Exchange, Facebook og Google slik at du har alt på et sted.

Android og Sense legger opp til flittig bruk av widgets. Widgets er det nok av på telefonen og med muligheten for nedlasting av applikasjoner fra Android Market er hensikten at alle dine behov skal kunne dekkes.

En legende må så klart også gjøre en tilfredsstillende jobb på multimediafronten. Telefonen har en enkel musikkspiller med god og klar lyd og et oversiktlig musikkbibliotek. Den er utstyrt med et fem megapiksels kamera med LED-blits og autofokus som tar forholdsvis ålreite bilder og gjør brukbare videoopptak i grei oppløsning.

Det er fremdeles ikke mange Android-telefoner i det norske markedet, men mye tyder på at 2010 blir året der Android slår igjennom for fullt. Kort tid etter Legend, vil nå HTC lansere Desire som er en større og enda kraftigere Android-telefon som ligner mer på Googles Nexus One. Desire koster ikke mange hundrelappene mer enn Legend, så det vil bli spennende å se hvordan disse to går sammen i markedet.

Samsung har også hoppet på Android-vognen. De er nå ute med sin første Android-telefon: Galaxy Spica (Galaxy teller ikke da den ikke kan oppgraderes forbi Android 1.5), som koster tusenlappen mindre enn Legend, men også er mindre spekket.

Sony Ericsson er omsider også på plass med sin første Android-telefon. Xperia X10 ble for et par dager lanser til i underkant av 5000 kroner. Dette er en telefon markedet har ventet lenge på, men ventetiden var verdt det. Les testen av X10 her.

Testen fortsetter på neste side >>

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.