TESTER

Test: null

Test av HTC Desire

Dette er den beste Android-telefonen på markedet akkurat nå.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. apr. 2010 - 19:30
Vis mer
Høydepunkter

 Desire har en knallgod skjerm, all teknologi, er rask i menyene, er super å surfe med, og er i det hele tatt en svært god trykkskjermtelefon.

Skuffelser

Kameraet burde vært bedre og batteriet kunne vart lenger. Skjermen fungerer heller ikke så bra i direkte sollys.

Veldig kort sagt

HTC Desire er en svært god Android-telefon. Den har svært gode menyer, støtte for Microsoft Exchange, er kanskje den beste surfetelefonen du får kjøpt akkurat nå og er en flott underholdningstelefon. Prosessoren på 1 GHz gjør at alt går jevnt og bra unna. Det er rett og slett forsvinnende lite negativt å si om telefonen.

Gå direkte til hele testen av HTC Desire »

Se også: Fem programmer du bør laste ned til Desire »

Konklusjon

HTC Desire. Navnet sier i grunn det meste. Dette er nemlig en Android-telefon å begjære. Ikke bare fordi den er nydelig satt sammen med en ramme i metall, at den har en stor og skarp kapasitiv trykkskjerm eller fordi den den har all teknologi du ønsker det.

Her er det nemlig snakk om en telefon som er så å si feilfri.

Android 2.1

Operativsystemet er Android 2.1, som er nyeste versjon. Det gir deg støtte for Exchange, og en god del andre forbedringer som god oversikt over hvilke programmer som kjører og bedre Bluetooth-funksjonalitet.

Menysystemet er det HTC-tilpassede Sense 2.1. Her får du en rik startskjerm med sju sider. Det betyr at du kan legge til småprogrammer (widgets), snarveier og mapper. For eksempel kan du se innboksen din rett på skrivebordet, få Facebook-oppdateringer på direkten eller favorittkontaktene dine.

Desire har en prosessor på 1 GHz og 576 MB arbeidsminne. Dette gjør at menysystemet og programmene starter raskt og går jevnt.

Veldig god nettleser

En av funksjonene vi er spesielt fornøyde med er nettleseren. Denne viser nettsider som på PC-en, men har også støtte for Flash. Du kan altså se Flash-animasjoner og Youtube-video direkte i nettleseren. Det går raskt å laste inn nettsider, og navigasjon går jevnt og fint.

Du får de beste internetthastighetene, da Desire har 7,2 Mbps nedlasting over super-3G. Det er også støtte for Wi-fi.

Desire er i det hele tatt en telefon som er glad i internett. Facebook er integrert i telefonlisten, du kan raskt laste opp bilder til for eksempel Flickr og du kan få ny e-post på direkten.

Nye programmer laster du raskt ned fra Android Market. Og her er det mye å velge mellom.

Fantastisk skjerm

Alt sammen ser svært bra ut på den lekre skjermen. Denne måler 3,7 tommer og har oppløsningen 480 x 800 piksler. Den er laget med AMOLED-teknologi som sparer strøm og gir gode kontraster og et skarpt bilde.

Du kan også bruke Desire som musikktelefon. Det er støtte for minnekort på 32 GB, utgang for 3,5 mm minijack og tilkobling til vanlig USB. Med tiden kommer det også en oppdatering som gir Desire støtte for avspilling av Divx-video.

Lite negativt

I det hele tatt er det lite negativt å peke på. Vi kan nevne at det er vanskelig å se skjermen i direkte sollys, at batteriet kunne vart lenger, at kameraet ikke er det beste vi har vært borti eller at filoverføring over USB ikke går så raskt.

Men alt i alt er det overveldende mye positivt, og vi har ikke så mye annet valg enn å gi Desire toppkarakter.

Telefonen dytter Sony Ericsson Xperia X10 ned fra tronen. Og det sier litt, for vi var svært imponerte av denne også. Men at X10 har en gammel Android-versjon og koster mer gjør enkelt og greit Desire til et bedre kjøp.

Alternativene er HTC Legend, som har mindre kraftig prosessor, minne og lavere skjermoppløsning. Men den koster nesten like mye. Du kan også vurdere Samsung Galaxy Spica som også har Android 2.1, men som koster 2500 kroner. Spesifikasjonene er til gjengjeld ikke i nærheten av Desire sine.

Les hele testen på de neste sidene »

Se også bilder tatt med Desire »

 

Takk til Klart Svar Innlandet for lån av HTC Desire.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.