TESTER

Test: null

Test av HTC ChaCha

Vi har testet HTCs Facebook-mobil med fulltastatur.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. juli 2011 - 16:55

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm og fulltastatur
Størrelse: 114,4 x 64,6 x 10,7 mm, 120 g
Skjerm: 480 x 320 piksler, 2,6 tommer
Operativsystem: Android 2.3 med HTC Sense for Messenger

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA 7,2/5,76 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 3.0
GPS:
Ja

Minne: 512 MB RAM, 150 MB lagringsminne
Minnekort: Ja, Micro-SD, 2 GB følger med
Prosessor: 800 MHz
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja, RDS

Kamera: 5 MP, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 720x480 piksler

Batteri: 1250 mAh.
Tale: maks 7 timer 3G, maks 7,5 timer GSM.
Hviletid: maks 27,5 døgn 3G, maks 15 døgn GSM

Pris: Ca 2400 kroner (nettbutikk)

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

Bra tastatur, god lyd i samtaler, bra batteritid, dedikert Facebook-tast

Ulemper

Mange apps mangler støtte for landskapsmodus, noe trangt internminne, liten skjerm, mangler æ, ø og å

Veldig kort sagt

HTC ChaCha er en liten og grei Android-telefon med et bra fysisk fulltastatur og alle teknologier og funksjoner du forventer av en Android-telefon. I tillegg har den en dedikert Facebook-tast som forenkler Facebook-aktivitetene dine. De største ankepunktene er at skjermen er ganske liten og at veldig mange apps mangler støtte for landskapsformatet som brukes av skjermen.

Gå rett til

Hele testen

Ytelesestester

Bilder og video tatt med ChaCha

Full spesifikasjonsliste

Sammendrag

HTC er svært opptatt av å nå en rekke forskjellige målgrupper, og med HTC ChaCha har produsenten Facebook-slavene i siktet.

Det som skiller ChaCha fra andre telefoner når det kommer til sosiale tjenester, er at den har fått en egen Facebook-knapp.

Hva som skjer når du trykker inn tasten varierer etter hvilke funksjoner på telefonen du bruker. Trykker du den inn mens du ser på et bilde så poster du dette på profilen din, trykker du på den når startskjermen er åpnet så kan du skrive inn en ny status, og holder du den inne så "sjekker du inn" der du befinner deg.

Dette er absolutt ikke noe must for å bruke Facebook fra telefonen, men for de mest aktive der ute vil nok den dedikerte tasten falle i smak.

ChaCha er også blant de svært få Android-modellene som kommer med fysisk fulltastatur. Tastaturet er strålende å skrive på, men hadde vært enda bedre med dedikerte taster for Æ, Ø og Å.

Skjermen er både liten og lavoppløst, så ChaCha er absolutt ikke noen multimediekjempe. Når det er sagt fungerer det helt greit å surfe på nettet, så lenge du ikke forventer en surfeopplevelse som tar pusten fra deg.

Kameraet er faktisk ganske så bra, og tar bilder som fint duger til Facebook-bruk.

Mye mer enn Facebook

Ellers er det viktig å påpeke at ChaCha byr på mye mer enn fulltastatur og Facebook-tast. Med Android 2.3 Gingerbread får du alle funksjonene du ville fått i en hvilken som helst annen Android-telefon, og en mobil du fint kan bruke til e-post og andre jobbfunksjoner.

Du får også tilgang til et utømmelig utvalg apps gjennom Android Market, men vær obs på at mange av disse ikke støtter landskapsmodus. Dette er ikke noe vi kan laste HTC for, men vi må likevel nevne at det ble en irritasjonsfaktor under testperioden.

Ellers leverer telefonen varene på både talekvalitet og batteritid, er godt bygget og har en grei og lommevennlig størrelse.

Dersom du er ute etter en telefon med fysisk fulltastatur, bra batteritid og Android, samtidig som du ikke bryr deg for mye om skjermstørrelse og multimediefunksjoner så kan vi altså anbefale å se nærmere på ChaCha.

Om du ikke bryr deg om dedikert Facebook-tast finnes det flere gode alternativer der ute.

Nokia E6 har en design som er veldig lik ChaCha, og har både skarpere skjerm og æ, ø og å på tastaturet.

HTC Desire Z er en bra Android-telefon med fulltastatur, som også har større og skarpere skjerm. Den er imidlertid betydelig større enn ChaCha.

Sony Ericsson Xperia Mini Pro er også et greit valg for deg som først og fremst er ute etter et fulltastatur, men da får du på langt nær like kraftig maskinvare som i ChaCha.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.