TESTER

Test: null

Test av Google Nexus S

Nexus er en tvers gjennom bra telefon for deg som er opptatt av en åpen Android-plattform og kjappe oppdateringer.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. apr. 2011 - 17:13
Vis mer
Høydepunkter

Flott skjerm, bra batteritid, god bildekvalitet fra kameraet, får garantert raske Android-oppdateringer

Ulemper

Koster like mye som kraftigere telefoner, støtter ikke minnekort, ikke HDMI

Veldig kort sagt

Google Nexus S er en super telefon som gjør en bra jobb på alle områder. Den er imidlertid lavere spesifisert enn konkurrentene i samme prisklasse, så den største årsaken til å kjøpe denne er enkelt og greit at den er Google-telefonen.

Gå direkte til:Hele testenYtelsesmålingerBilder og video tatt med Nexus SHele spesifikasjonslisten

Konklusjon

Nexus S er bygget av Samsung,  og er basert på produsentens toppmodell i fjor: Galaxy S. Nexus S er imidlertid utviklet i samarbeid med Google, og representerer på mange måter Googles eget syn på hvordan en Android-telefon skal være.

Og det ligger mange fordeler i å ha Google på laget. Først og fremst kan du forvente å alltid stå helt først i køen når nye Android-versjoner rulles ut. Nexus S var eksempelvis den første telefonen på markedet med Android 2.3, og blir nok også først med den kommende 2.4-versjonen.

Du får også helt åpne Android-versjoner som ikke er tuklet med av selskapet som har laget mobilen, og har dermed større kontroll over programvaren.

Det er ellers veldig mye vi kan like med Nexus S.

Telefonen er kompakt og føles solid, til tross for at materialene hovedsaklig er plast.

Skjermen er også knallbra, med god kontrast, bra lysstyrke og høy skarphet. Dette gjør den glimrende til både bilder og video, samtidig som svært god respons gjør at den funker brillefint til surfing og spill.

Og den gode responsen går egentlig igjen over hele rekka, og gjør at Nexus S i det store og hele oppleves som en svært sprek telefon.

Kameraet i telefonen tar bilder i en oppløsning på fem megapiksler, og video i WVGA-format.

Dette er lavere oppløsning enn det du får hos mange av konkurrentene, men samtidig et bra bevis på at du aldri skal vurdere en kameratelefon ut fra antall megapiksler. Bildekvaliteten du får med Nexus S er nemlig svært bra.

Se eksempelbilder og video her »

Telefonen gjør også en bra jobb på trivielle oppgaver som ringing og tekstmeldinger. Og batteriet har svært, svært bra standbytid.

Vi snakker i det store og hele om en veldig trivelig telefon som gjør en bra jobb på alle fronter.

Likevel er det mange grunner til å ikke kjøpe Nexus S. De to største grunnene heter LG Optimus 2X og Sony Ericsson Xperia Arc, som begge er bedre spesifisert enn Nexus S, og ligger i samme prisklasse.

Det er også verdt å nevne at Nexus S i stor grad er samme telefon som Samsung Galaxy S, som koster en tusenlapp mindre. I denne prisklassen finner du også Sony Ericsson Xperia Neo, som er bedre spesifisert, men har mindre skjerm.

Telefonen har heller ikke HDMI. Uten at dette nødvendigvis er et stort minus er det likefullt på plass hos de fleste konkurrentene.

Sist, men ikke minst, er det en drøss med interessante telefoner på vei nå mot sommeren, og de aller fleste av disse vil befinne seg innenfor rekkevidde av Nexus S hva pris angår.

Les lyntester av de kommende 2011-telefonene »

Samtidig finnes det én faktor som for veldig mange vil være grunn nok til å velge Nexus S fremfor konkurrentene, og det er at den er "Google-telefonen".

Spesielt med tanke på hvor tregt mange av produsentene oppgraderte Android-modellene sine i fjor, kan det rett og slett være greit å velge en telefon som alltid vil stå først i køen når oppdateringene rulles ut.

Les hele testen »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.