TESTER

Test: null

Test av Doro PhoneEasy 345gsm

Store taster, høy lyd, lette menyer. Det blir ikke stort enklere enn dette.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. nov. 2009 - 16:27
Vis mer
Høydepunkter

Store taster, god kontrast, høy lyd, høreslyngekompatibel.

Skuffelser

Kort taletid.

Veldig kort sagt

Denne telefonen gjør enkelt og greit jobben den er laget for: Å ringe med. Det er høy lyd under samtaler og god kontrast på både skjerm og taster. Mer enn dette ber ikke målgruppen om. Men du kan bare snakke i tre timer før batteriet er tomt, og det er ganske lite.

Test av Doro Phoneeasy 345gsm

MP3-spiller, GPS, super-3G, nettleser. Glem det. For målgruppen til Doro Phoneeasy 345gsm er én ting som er viktig: Brukervennlighet. Telefonen skuffer i så måte ikke.

Du får enkelt og greit en telefon med digre taster, skjerm med høy kontrast, og ikke minst høy lyd. Overflaten på telefonen er dekket med det gummiaktig lag som gjør at telefonen ikke sklir lett ut av hånda. Den føles solid og godt bygget.

Svært enkelt

Utover nummertastene er det ikke mye å forholde seg til her. Taster for å svare og legge på, piltaster og to menytaster er alt. I det hele tatt er denne telefonen svært lik Doro Handleeasy 410gsm som vi testet i forrige uke.

Det er noen forskjeller. For det første er ikke dette en klapptelefon, men en klassisk bartelefon. Telefonen har dessuten lommelykt som du aktiverer ved å trykke på en tast på siden. Denne fungerer faktisk overraskende bra.

345gsm har ikke støtte for MMS slik 410gsm har, uten at dette er den helt store krisen.

Bluetooth og høreslynge

Den har imidlertid Bluetooth, slik at du kan koble til trådløs håndfri. Det følger også med et vanlig håndfrisett med kabel i esken. Lyden under samtaler er høy. Svært høy. Telefonen har i tillegg støtte for bruk sammen med høreslynge, og er kompatibel med klasse T3/M3. Altså er 345gsm godt egnet for den som har dårlig hørsel.

Høy lyd er det også i høyttaleren på baksiden av telefonen. Når 345gsm ringer høres det. På en meters avstand har vi målt ringelyden til rundt 85 decibel.

Nødsamtaler

På baksiden av telefonen sitter det en egen tast for nødsamtaler. Denne tasten kan programmeres til å ringe opp ett eller flere numre. Er det flere numre i listen vil telefonen fortsette til neste nummer om samtalen ikke besvares. Når du trykker inn tasten vil telefonen lage en høy alarmlyd. Dette er lurt, siden du lett kan komme til å trykke inn knappen ved et uhell. Da har du mulighet til å avbryte nødanropet.

I menyen finner du telefonbok, meldinger, anropslogg, alarm, kalkulator, FM-radio, innstillinger og spill. Du kan imidlertid fjerne en del av funksjonene ved å gå inn i innstillingsmenyen. Meldinger, alarm, FM-radio, kalkulator, spill og stille modus kan deaktiveres.

God kontrast

Skjermen på telefonen er ikke den største vi har sett, men den har god lysstyrke og god kontrast. I tillegg er det stor skrift, slik at den lett kan brukes av personer med dårlig syn.

FM-radioen fungerer bra. Du kan søke opp kanaler automatisk, og det er høy lyd og godt mottak. Vi syns det burde være mulig å høre på radio via telefonens høyttaler.

SMS-funksjonen fungerer også bra. Det er lett å skrive meldinger så lenge du er kjent med hvordan du skriver på et nummertastatur.

Det er egentlig bare en ting vi ikke liker med 345gsm, og det er batterilevetiden. Telefonen er oppgitt til å ha tre timers taletid, og det er snaut.

Konklusjon

Om du er ute etter en telefon som dekker grunnleggende behov, og brukervennlighet, høy lyd og store taster er viktig er Doro 345gsm et godt valg.

Dette er en telefon som stort sett ikke gjør annet enn å ringe, en oppgave den utfører svært godt. Når 345gsm ringer så høres det på lang avstand. Når du snakker med noen på telefonen er lyden så høy at den med dårlig hørsel trolig vil kunne høre hva som sies. Støtte for høreslynge har telefonen også.

Av ekstrafunksjoner har den en praktisk lommelykt, FM-radio og en nødknapp som ringer opp forhåndsprogrammerte numre.

Telefonen egner seg nok best for eldre og svaksynte. Mest av alt på grunn av designen, som ikke akkurat skriker stil.

Med tanke på at telefonen er såpass lik Doro 410gsm syns vi kanskje det er litt dumt at den ikke har MMS-støtte slik at du kan motta bilder. Men noe stort minus er dette ikke.

For målgruppen er dette et nesten perfekt produkt. At prisen er lav er positivt. Men den lave taletiden trekker en del ned.

Les også test av Doro Handleeasy 410gsm »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.