TESTER

Test: null

Test av Blackberry Bold 9700

Blackberry Bold 9700 er telefonen for deg som mener business.

Blackberry Bold 9700.
Blackberry Bold 9700.

Spesifikasjoner

Type: Fulltastatur bar
Størrelse: 109 x 60 x 14 mm, 122 g
Skjerm: 480 x 360 piksler, 2,4 tommer
Operativsystem: Blackberry OS 5.1

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 850/1900/2100
Internett: Edge, HSPA 3,6 Mbps, Wi-fi 802.11b/g
Bluetooth: 2.1 med A2DP
GPS:
Ja

Minne: 256 MB RAM, 256 MB lagringsminne
Minnekort: Micro-SD
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Nei

Kamera: 3,2 MP, autofokus, fotolys, geomerking
Videoopptak: 480 x 352 piksler, 30 FPS

Batteri: 1500 mAh, tale: 6 timer (3G/GSM), Hviletid: 17 døgn (3G)/21 døgn (GSM)

Pris: 6999 kroner uten abonnement, 4999 med abonnement (priser fra Trigcom)

Se alle spesifikasjonene »

Høydepunkter

Svært god på e-post, særdeles god batterilevetid, enkel å bruke, perfekt for bedrifter

Skuffelser

Tradisjonell bilnavigasjon følger ikke med, litt overveldende menyer, dårlig plassert minijack, høy pris

Veldig kort sagt

Om du driver med business trenger du en telefon som mener business. Det er ikke mange telefoner som kan måle seg med Blackberry Bold 9700 når det kommer til å ha med seg kontoret i lomma, for denne telefonen er særdeles god på e-post og produktivitet. Store bedrifter kan også ha full kontroll over alle telefonene. Som underholdningstelefon er den grei, men ikke stort mer enn det. Og prisen er definitivt stiv.

Konklusjon

Blackberry er på mange måter synonymt med e-post, og det er sant å si ikke mange plattformer som kan måle seg med denne. Blackberry Bold 9700 er siste tilskudd i serien, og er en heftig telefon rettet mot en kundegruppe som bryr seg mer om jobb og sikkerhet enn musikk og kamera.

For all del - Bold 9700 spiller både musikk, video og har kamera, men imponerer ikke om du sammenligner med telefonene som er gode på dette.

Under panseret finner du her en rask prosessor, 256 MB arbeidsminne, støtte for minnekort, super-3G, Wi-fi, GPS og et batteri på 1500 mAh som varer og varer. Vi snakker om en god gammeldags toppmodell.

Se alle spesifikasjonene »

Trykkskjerm har telefonen ikke, men skjermen er sylskarp og lyssterk. Under skjermen sitter en berøringsfølsom navigasjonstast som fungerer veldig bra. Det er enkelt å navigere i menyene, men de vil nok oppfattes som voldsomme for nybegynnere. Her kan du endre og stille inn det aller meste.

En e-posttelefon som dette trenger et godt tastatur, og her skuffer Bold 9700 ikke. Til tross for at de er små er tastene enkle å treffe og raske å skrive på. Det er lagt opp til at du skal bruke begge hender, men det går fint å bruke én.

Å jobbe med e-post på denne telefonen er som en drøm. Blackberrys e-postklient er en av de beste på markedet. Den viser HTML og annen formatering rett i leservinduet, og det er i det hele tatt veldig enkelt å jobbe med e-post her. De andre produktivitetsfunksjonene, som kalender og telefonbok, holder høy standard.

Alt kan synkroniseres opp mot Blackberry-tjenere dersom bedriften har en BES-tjeneste (Blackberry Enterprise Server). En lettvariant, kalt BIS (Blackberry Internet Service) er tilgjengelig for brukere uten større behov enn e-post og nettilgang.

Bold 9700 er også en god telefon. Det er god lyd under samtaler, men det viktigste av alt er det nevnte batteriet. Her slipper du enkelt og greit å bekymre deg for lading før det har gått tre-fire dager. Avhengig av bruk, selvsagt.

Feilfri er Bold 9700 ikke. Vi syns ikke nettleseren imponerer, vi syns menysystemet har behov for en overhaling, det burde fulgt med programvare for bilnavigasjon, prisen er drøy og du må ha abonnement hos en operatør som har Blackberry-tjeneste. Men for bedrifter og e-postavhengige er det ikke mye som kommer i nærheten av Blackberry. Prisen bør ikke være et hinder for de som virkelig har behov for en Bold 9700.

Om du bare har behov for en telefon å jobbe med e-post på finnes det mange alternativer. Eksempler er Nokia E72 og Samsung Omnia Pro B7330. Disse ligger lavere i pris og er nok vel så gode som Bold 9700 for private og småbedrifter.

Takk til Trigcom for lån av Blackberry Bold 9700.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.