TESTER

Test: null

Test av Asus Eee Pad Transformer

Vi har forelsket oss i en tablet med tastatur.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. juli 2011 - 15:00

Spesifikasjoner

Type: Tablet
Størrelse: 271 x 171 x 12,98 mm (25,4 mm med tastaturet)
Vekt: 680 gram (1270 gram med tastaturet)
Skjerm: 1280 x 800 piksler, 10,1 tommer
Operativsystem: Android 3.1 Honeycomb

Nettverk: Kun Wi-fi
Internett: Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 2.1+EDR
GPS:
 Ja

Minne: 1024 MB RAM, 16/32 GB lagringsminne
Minnekort: Micro-SD, SD
Prosessor: 2x Cortex A9, 1 GHz
USB: 2.0, 1x proprietær, 2x USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack, Mini-HDMI
FM-radio: Nei

Kamera: 5 MP, autofokus, geomerking, frontkamera
Videoopptak: 720p, 30FPS

Batteri: 2x 24,4 Wh
Hviletid: Ikke oppgitt

Pris: Ca 4500 kroner (16 GB med tastatur)

Se alle spesifikasjoner »

Høydepunkter

Godt tastatur å skrive på, enormt god batterilevetid, super skjerm og flust av muligheter.

Ulemper

Litt stor som tablet. Er ingen erstatning for en PC. 

Veldig kort sagt

Asus Eee Pad Transformer har overrasket oss. Den stiller i en helt egen klasse når det kommer til muligheter, og vi elsker den som arbeidsverktøy og underholdningsmaskin. Men du kan ikke kaste PC-en enda.

GÅ RETT TIL:

Hele testen

Ytelsestester

Bilder tatt med Transformer

Alle spesifikasjonene

Konklusjon

Asus Eee Pad Transformer er noe så unikt som en tablet med tastatur. Den ser ut som en vanlig PC, men la oss gjøre det klart med en gang: Dette er ingen PC.

Vi har derfor ikke vurdert den som en PC heller. Men det er nesten umulig å sammenligne den med hvordan en PC fungerer.

Det som er likt er tastaturet, som har alle tastene du finner på et vanlig PC-tastatur. Den har også en musflate slik som PC-en din. Du kan koble til USB-utstyr som mus og minnekortleser.

Befri deg fra tastaturet

Og der stopper i grunnen likhetene. Skjermdelen på Transformer kan nemlig kobles fra tastaturet, slik at du kan bruke den som en vanlig tablet.

Operativystemet er Android 3.1 Honeycomb, som har en oversiktlig startskjerm med plass til snarveier og widgeter. Asus har ikke gjort noen krumspring med menysystemet. Alt er slik Google har designet det, og vi syns det er brukervennlig.

Når tastaturet er koblet til får du en muspeker slik at du kan navigere deg rundt uten å trykke på skjermen. Dette fungerer bra.

Gode taster

Selve tastaturet har gode taster, og selv om noen vil syns det blir litt smått trivdes vi så godt med det at vi skrev så godt som hele denne testen på det.

I tastaturdelen er det et ekstra batteri, og kombinert med batteriet i tableten får du enormt god batterilevetid her. Asus selv oppgir en videoavspillingstid på 16 timer.

Strålende til surfing

Transformer gjør en helt strålende jobb som surfemaskin. Skjermen har så høy oppløsning at praktisk alle nettsider vises i full bredde.

Den fungerer veldig godt til underholdning. Det er god lyd i lydutgangen, godt bilde på skjermen og kraftig tokjerneprosessor som tar unna spill og annet på strak arm.

Det er rett og slett mye vi liker veldig godt med Transformer. 

Vi syns likevel den er litt vel stor som tablet, da det er en ganske bred ramme rundt skjermen. Kameraet er heller ikke noe å skryte av.

Vi syns også det er litt knotete at vi må trykke på skjermen for å vekse mellom programmer. Det burde vært en tast for dette på tastaturet.

Flott maskin

Alt i alt er vi likevel svært begeistret for Transformer. Men vi understreker at bedømmelsen gjelder med tastatur. Som frittstående tablet finnes det bedre alternativer.

Transformer blir som en mellomting mellom PC og tablet. Du kan ikke gjøre like mye like effektivt som på en PC, men du kan jobbe veldig mye mer effektivt enn på en tablet.

Ser du behovet for et redskap som dette, med super batterilevetid, god skjerm og mange muligheter har vi ingen betenkligheter med å anbefale deg en Asus Eee Pad Transformer.

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.