TESTER

Test: null

Test av Altigen iFusion

En fasttelefon til iPhone. Er det noen vits i da?

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. nov. 2011 - 13:39
Vis mer
Høydepunkter

God lyd i telefonrøret og i konferansetelefonen. Du kan lade iPhone via dokken, og kobler du iFusion til PC-en får du en dokkingstasjon.

Ulemper

Ikke flerpunktstilkobling, får fort flekker og riper

Veldig kort sagt

Telefonrøret er tilbake! iFusion er nyttig for deg som sitter ved et skrivebord prater mye i telefonen.

Test av Altigen iFusion

Fra tid til annen tester vi spesielt tilleggsutstyr til mobiltelefoner. For eksempel så vi nylig nærmere på Samsungs Bluetooth-telefonrør som vi fant ut var både litt teit og litt smart.

Denne gangen har vi sett nærmere på en fasttelefon til iPhone. Denne heter iFusion, er laget av Altigen, og står pent og pyntlig på skrivebordet. Tanken er at du kobler iPhone til denne, og deretter bruker telefonen som en vanlig fasttelefon.

LES OGSÅ: Test av iPhone 4S

Den har telefonrør, en iPhone-dokk og ser i det hele tatt ut som en standard ISDN-telefon eller lignende. Du kan altså svare ved å løfte røret, akkurat som man gjorde på 80- og 90-tallet. Retrodelisk!

Nå er selvsagt produktet langt mer enn bare en retrogimmick. Produsenten har vel neppe tenkt i disse baner i det hele tatt. iFusion er nemlig først og fremst et jobbverktøy.

Slik fungerer det

iFusion ser altså ut som en vanlig telefon. Den har iPhone-dokk, slik at du kan plassere telefonen i den. Men iFusion kommunisererer ikke med telefonen gjennom dokken i det hele tatt. 

Det er Bluetooth som er lenken mellom telefonen og iFusion. Du må altså pare dem som om iFusion var en Bluetooth-håndfri. Dette kan kanskje virke som en litt snodig løsning, men det er gode grunner til dette. Da kan du nemlig ta telefonen ut av dokken uten at du mister håndfrifunksjonene.

Dokken brukes først og fremst til å lade telefonen. Du kan også koble en Mini-USB-kabel til baksiden av iFusion, og koble den til PC-en din. Da kan du synkronisere med iTunes, for eksempel.

Du er videre ikke nødt til å bruke telefonrøret til å prate. iFuison har høyttaker og mikrofon innebygget, og fungerer dermed som høyttalende håndfri, eller konferansetelefon om du vil. På baksiden er det en minijack-utgang, slik at du kan koble iFusion til eksterne høyttalere. 

Dette er nyttig om du vil ha bedre lyd under konferansesamtaler. Det gjør det også praktisk å spille musikk fra iPhone. 

Det er taster nederst på fremsiden av iFusion. Disse lar deg justere lydnivået i røret eller høyttaleren, aktivere høyttaleren, og kutte mikrofonen.

I bruk

I bruk fungerer dette som en vanlig telefon. Når det ringer plukker du bare opp røret, eller trykker på høyttalertasten. Når du skal legge på slenger du på røret eller trykker en gang til på høyttalertasten.

Det eneste aberet er at du må navigere rundt i menyene på iPhone som vanlig. Vi kunne for eksempel gjerne tenkt oss at telefonen hentet frem telefontastaturet eller kontaktlisten når vi satt den i dokken eller løftet av røret.

Utover dette er det ikke mye å klage over. Det er høy og klar lyd i telefonrøret, og de vi snakker med hører oss godt. Vi opplever at de vi snakker med hører ekko av seg selv dersom vi har lyden på høyeste styrke og ikke holder røret helt inntil øret. Det kan altså være lurt å skru ned et hakk eller to.

Høyttalerfunksjonen fungerer også bra, syns vi. Vi hører samtalepartneren godt, og har ikke problemer med ekko.

Det skal for øvrig også nevnes at siden iFusion er Bluetooth-basert kan du koble til en hvilken som helst annen Bluetooth-telefon. Vi ble derfor skuffet over å oppdage at det ikke er mulig å koble til flere telefoner samtidig. Dette kunne vært nyttig for deg som har to telefoner.

En annen ulempe er at den sorte, blanke plasten fort blir fettete. Denne ulempen forsterkes av det imponerende faktum at vi presterte å få riper i plasten da vi tørket av den med en tørr klut. Her bør overflatematerialene revurderes til neste versjon, synes vi. 

Oppsummert

Alt i alt syns vi iFusion er en kjekk sak å ha på kontorpulten. Det er lett å koble telefonen til, og et telefonrør føles på mange måter fortsatt mer naturlig å prate i. 

Dette er en smart sak du som prater mye i telefonen på kontoret bør vurdere. Den kan også være et smart alternativ dersom din bedrift er i ferd med å gå vekk fra fasttelefon og over på en utelukkende mobilbasert løsning. 

Likevel syns vi det er leit at det ikke er mulig å koble flere telefoner til samtidig. Det er flere enn oss i Mobili som drasser rundt på to telefoner.

Har du ikke dette behovet er iFusion en grei løsning. Men noen direkte  billig sak er dette ikke. Den laveste prisen vi har funnet er 1600 kroner. Det kan det være verdt om du ser behovet.

Altigen iFusion kommer i svart og hvitt. iFusion distribueres av Telefast, 20:20 Mobile og Emcom. Finnes på Telekiosken, Nordialog, Telehuset, Klart Svar. Importeres av iTing AS. 

LES OGSÅ:

Test av Motorola Lapdock

En laserpenn til tableten din

Håndfrien du må holde

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.