TESTER

Test: null

TEST: Asus Padfone Infinity

Asus Padfone Infinity er en super mobil med skyhøy dingsefaktor, men vi er likevel ikke helt overbevist.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. aug. 2013 - 06:00
Vis mer
Kort oppsummert

Asus Padfone Infinity er en stilig gadget og et interessant konsept. Det består av en god mobiltelefon, og et nettbrett som drives fullstendig av telefonen. Men det er en del upraktiske elementer ved dette også.

Gå til:Hele testenAlle spesifikasjoner

 

Konklusjon

Padfone Infinity er både mobil og nettbrett i ett. Her får du en real toppmodell av en Android-telefon, og en dokkingstasjon som fungerer som nettbrett.

Vi registrerer at svært mange som har testet Infinity før oss har vært veldig positive. Men selv om konseptet er interessant, klarer vi ikke å bli helt komfortable med det.

LES OGSÅ: Test av Asus Fonepad (altså den rake motsetningen)

En super telefon

Først det postitive: Asus Padfone Infinity er en super mobiltelefon alene, og defintitivt det beste Asus-produktet vi har testet.

Maskinvaren er av det sterke slaget, og nesten alt du trenger og ikke trenger av tekniske finesser er på plass. Unntaket er minnekortstøtte, men det gjør ikke så mye når minnekapasiteten er 32 eller 64 GB.

Skjermen er som seg hør og bør for en 2013-toppmodell fem tommer stor. Den har full HD-oppløsning, er skarp og god, har lysstyrke og god kontrast. Vi har ingenting å klage på her.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Operativsystemet er Android, og Asus har lagt noen egne widgeter og funksjoner på toppen. I bunn og grunn omtrent lik i bruk som de fleste andre Android-telefoner.

Asus har gjort en god jobb med utformingen av telefonen. Den har rene linjer, bakdeksel i metall, og en ren forside uten fysiske taster. Helt på nivå med de beste er det likevel ikke. I toppen og bunnen er det plastdeksler, og i møtepunktet mellom plast og metall er det gliper. Nesten som delene ikke helt passer. Det er også litt knirking i dekselet, og på baksiden gir det litt etter. Det kjennes altså ikke helt som ett metallstykke, slik som på HTC One.

Uansett er Padfone Infinity en lekker telefon å se på.Padfone Infinity og HTC One.

Asus har satt inn et batteri med høy kapasitet. Vi bruker telefonen mye, og lader sjeldent før kvelden kommer. Ved mindre bruk holder batteriet det gående i halvannen dag.

Det grunnleggende er ellers på plass, med god lyd under samtaler. Vi opplever riktig nok at telefonen kan bryte samtaler når det er dårlig dekning, men i det store og hele har vi ikke hatt noen store problemer med dekning generelt. 

Vi er altså totalt sett fornøyde med telefonen.

Brettet

Det som gjør dette produktet spesielt er at det ikke er bare en mobiltelefon. Sammen med telefonen får du også et nettbrett. Her er det en dokkingstasjon til telefonen, og når du skyver den på plass skrus brettet på. Brettet har ingen funksjon uten telefonen koblet til.

Brettet har 10,1 tommers skjerm med oppløsningen 1920 x 1200 piksler. Den er skarp og fin, og egner seg i likhet med telefonskjermen bra til det meste.

Brettet er laget i plast, men har glass foran skjermen. Det har også et eget batteri på 5000 mAh, som både kan brukes til å holde liv i brettet og å lade telefonen.

Fordelen med en løsning som dette er åpenbart at alt du har på telefonen er tilgjengelig på nettbrettet. Du trenger altså ikke å installere det spillet på nytt på nettbrettet ditt. Som nettbrett fungerer det som Android-brett flest i bruk.

Litt upraktisk

Men vi er altså ikke helt overbevist. Telefondokken er som en fartshump på baksiden. Dette gjør det upraktisk å bruke brettet når det ligger på et bord, siden det ligger og vipper når man tar på skjermen. Vi opplever av og til også litt lugging i menyer og slikt.

Det største problemet er at dette vi alt i alt syns det er litt upraktisk. Vi må fiske frem telefonen når vi skal bruke nettbrett. Om noen andre i familien skal bruke nettbrettet, må du gi fra deg telefonen din.

Om telefonen din blir borte eller ødelagt, så sitter du igjen med en 10,1 tommers papirvekt.

Prisen for denne pakken er i stiveste laget, syns vi. 32 GB-telefonen med nettbrett koster fra 6200 kroner, mens 64 GB-utgaven koster fra 7000 kroner. Til sammenligning koster en Samsung Galaxy S4 4500 kroner, og du får et greit Android-nettbrett til et par tusen i dag. Da ender du selvsagt på samme pris, men du har i det minste en av hver.

Her er noen alternativer du bør ha i bakhodet:

Samsung Galaxy S4 LTE: Har riktignok ikke mer enn 16 GB minne, men det er støtte for minnekort. Skjermen er fem tommer, prosessoren er den samme som står i Padfone Infinity. Men Galaxy S4 er ikke uten sine triks den heller. Du kan for eksempel bruke skjermen uten å berøre den, og det er mulig å kjøre to apper ved siden av hverandre. Koster fra 4500 kroner, og er laget i plast.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S4

HTC One: Markedets beste telefon hva byggekvalitet angår. 32 GB-utgaven går for 5000 kroner. Kameraet har lav oppløsning, men til gjengjeld optisk bildestabilisator som redusererer risting. Støtter i likhet med Infinity ikke minnekort.

LES MER: Test av HTC One

Sony Xperia Z: Skjermen er like stor, men noe blassere. Utover dette har Xperia Z flere gode egenskaper, som rask prosessor, støtte for minnekort, og ikke minst at den er vann- og støvtett. Sony har bygget den med glass både foran og bak, og designen har rene linjer. Koster fra 4300 kroner.

LES MER: Test av Sony Xperia Z 

Er du ute etter et billig og bra nettbrett i tillegg, får du i skrivende stund Samsung Galaxy Tab 2 10.1 til 2000 kroner.

For å oppsummere er altså Asus Padfone Infinity en svært god telefon. En av de beste på markedet, tør vi påstå. Men nettbrettløsningen fremstår som litt upraktisk og dyr i våre øyne.

På den annen side er dette et uvanlig produkt, og en stilig gadget. For mange vil dette være grunn god nok til å gå for det.

Les hele testen på neste side

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.