T2

Test: BOSE SOUNDLINK BLUETOOTH SPEAKER III, LOGITECH UE BOOM OG JABRA SPEAK 510+

TEST: 3 allsidige trådløse høyttalere

Med hver sine sterke og svake sider.

Hva du forlanger av en Bluetooth-høyttaler er avhengig av kravet til lyd, funksjonalitet og portabilitet. Disse tre kan by på litt av hvert, men de fyller svært ulike behov.
Hva du forlanger av en Bluetooth-høyttaler er avhengig av kravet til lyd, funksjonalitet og portabilitet. Disse tre kan by på litt av hvert, men de fyller svært ulike behov.
23. mars 2014 - 15:56

Kravene til trådløse høyttalere varierer med hva de skal brukes til.

Skal du nyte musikk, gjerne høy og bassrik sådan, har du visse behov. Skal du derimot lytte til radio og ha konferansesamtaler, er det andre kriterier som spiller inn.

Vi har sett på tre stykker som dekker hele dette spekteret. En i hvert ytterpunkt og en i midten.

TEST: High end hjemmekino:  "Systemet som får meg til å føle meg som verdens heldigste mann"

Lyd til sitt bruk

Lydmessig er det ingen konkurranse mellom de tre. Når det gjelder musikk er Bose i en klasse for seg selv. Men det skulle da også bare mangle når vi tar prisen og høyttalerbestykningen i betraktning.

UE Boom er heller ikke så verst og har imponerende fylde i mellomtoner og diskant. Den er jo både mye mindre, vesentlig lettere og billigere og det er tre vektige argumenter.

UE Boom overasket også med evnen til å gjengi veldig høy lyd. Det kan være greit i visse situasjoner, men det blir ikke akkurat hifi når så små høyttalere skal rope så høyt.

Lyden i Jabra-en er mye mer spinkel når vi spiller musikk. Den kan spille høyt også. Langt mer enn det som er behagelig og betydelig mer enn det høyttalerne er komfortable med, men det er imponerende å høre så mange dB fra noe som er så lite.

Men den spinkle lyden har også en «forside». Det er mer behagelig å høre på tale via Jabra-en, både når du hører på tale i radio og når du snakker i konferansetelefon. Og det er jo faktisk det den er beregnet på. Vi har brukt forgjengeren til denne som PC-radio på reise. Den er også god til å Skype med.

TEST: TEST: Gode høyttalere for lite penger  

Rekkevidde

Med Bluetooth er det som regel mobilen eller nettbrettet som er musikkilden. Innehaveren av musikken er stort sett i nærheten av høyttaleren, men ikke alltid. Det hender jo at man må ut og ta en telefon og da kan det bli stille for de andre som hører på.

Da er rekkevidde ett poeng. Vi testet rekkevidden og fant at i fri sikt kunne Boom UE og Bose varte opp med over 25 meter. Betydelig mer enn de ti meterne som er den nominelle rekkevidden. Jabra holdt seg mer til spesifikasjonen.

Høyttalende telefon

Når man først har en god høyttaler koblet til en mobil, nettbrett eller PC ville det være dumt å ikke dytte inn en mikrofon også.

Det har både UE Boom og Jabra Speak 510+. Men Bose har av en eller annen grunn ikke sett noen grunn til å bygge inn en mikrofon. Det er synd med den lydkvaliteten denne høyttaleren kan by på.

De to billigste høyttalerne har utgangspunkt i hver sin filosofi:

UE Boom er først og fremst en musikkenhet som har fått høyttalende telefonegenskaper. Med Jabraen er det motsatt. Her er det konferansetelefonen som er viktigst.

Les også:

8 solide trådløse høyttalere

TEST: Trådløse øreplugger til en god pris  

Disse fjerner støy i 70 timer  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.