LYD

Test: LG NB5530A LYDPLANKE

Superslank lydplanke til flat-TV-en

TEST: LG NB5530A.

LG NB5530A.
LG NB5530A. Bilde: LG
11. apr. 2014 - 19:52
Vis mer

Fra et designmessig ståsted føles det helt riktig å kombinere en slank flatskjerm med en like slank og lekker lydplanke.

Spørsmålet er om dette designvalget kan gå ut over lydopplevelsen.

Lekker

NB5530A består av en lydplanke og en trådløs subwoofer. Lydplanken har en lengde som gjør at den passer for modeller fra 55 tommer og oppover.

Lydplanken ser ikke ut som en planke, den ser rett og slett strålende ut! Den hviler på en fot som minner om foten på LG sine flatskjermer. Denne designen gir en illusjon av at den svever i løse luften.

Subwooferen er ganske bred, men den er ikke like høy som den som følger med vår lydplankereferanse HTL9100 fra Philips. Den eneste fysiske inngangen på planken er en optisk tilkobling.

De fleste flatskjermer har en optisk utgang så kildene kobler man til der. Den har i tillegg blåtann og kan kobles trådløst til LG sine kompatible flatskjermer. Man kan også spille av lyd fra PC/Mac, smarttelefoner og nettbrett via blåtann.

Lydplanken kan som nevnt plasseres på bordet, men den kan også henges opp på veggen under flatskjermen.

TEST: Sony GTK-N1BT: Skikkelig bassboks fra Sony

Lydopplevelsen

At lydplanken gir et større og mer omsluttende lydbilde enn det man får fra TV-en er en selvfølge, og det gjør den definitivt.

Den har en klar diskantgjengivelse som gjør at spesielt kvinnestemmer kommer godt frem. Subwooferen fyller godt på i de nedre regioner. Selv om den ruller av rundt 40 Hz er det mer enn nok til å tilfredsstille oss i denne sammenhengen.

Det vi savner er mellomtone - nærmere bestemt nedre mellomtone. Herrestemmer får ikke den fylden de skal ha og låter derfor tynt og hult. Dette kommer av at overgangen mellom lydplanken og subwooferen ikke er helt optimal.

Lydplanken spiller rett og slett ikke langt nok ned til å skjøte sammen med subwooferen.

TEST: Orbitsound M10: Liten lydplanke med stort lydbilde

LG NB5530A.
LG NB5530A.

Surround-likt

På den positive siden vil vi fremheve 3D-sound som faktisk gir et langt større lydbilde enn om man spiller i normalmodus. Det høres nesten ut som det kommer lyd både fra sidene og bakfra.

Jeg bruker et kvadratisk rom på rundt 10 m2 i denne testen, og det er nok et ganske så optimalt rom for den jobben dette systemet skal gjøre.

På musikk avgjøres mye av hvilken type musikk man spiller. Royals med Lorde låt faktisk ganske bra siden den ikke er for komplisert.

Man hører dog at subwooferen ikke er en veldig integrert del av lydbildet, og spilles det musikk med herrestemmer blir det fort både flatt og kjedelig å høre på denne lydplanken.

Konklusjon

LG scorer topp på design, den fungerer fint til å gi TV-en bedre lyd, men det finnes andre lydplanker i samme prisklasse, sjekk gjerne vår referanse HTL9100 fra Philips, som gir betydelig bedre lydopplevelser.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Yamaha RX-S600D: Skreddersydd for den kompakte hjemmekinoen

TEST: Denon X500/Argon Junior 40: Knallgod hjemmekinopakke til under 4000 kroner

TEST: Sonus Faber Venere 3.0: En ekstraordinær lydopplevelse for pengene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.