T2

Test: PHILIPS FIDELIO X2

Store innendørsklokker med helt utrolig lyd

Test av Philips Fidelio X2.

Aldeles nydelig lyd: Philips Fidelio X2 var den store overraskelsen. Disse hodetelefonene har sine begrensninger, men maken til lyd kan vi ikke huske å ha hørt. Det åpner deler av lydbildet på en måte ingen av de andre i testen klarte.
Aldeles nydelig lyd: Philips Fidelio X2 var den store overraskelsen. Disse hodetelefonene har sine begrensninger, men maken til lyd kan vi ikke huske å ha hørt. Det åpner deler av lydbildet på en måte ingen av de andre i testen klarte. Bilde: ORV
5. juni 2015 - 18:23

Philips Fidelio X2

  • Høyttalerdiameter: 50 mm
  • Konstruksjon: Åpen klokke over øret
  • Vekt: 380 gram
  • Impedans: 30 ohm
  • Oppgitt frekvensområde: 5 Hz- 40 kHz
  • Bluetooth: Nei
  • NFC: Nei
  • Pris: 2700 kroner

Denne artikkelen er del av en samletest: Vi tester ni hodetelefoner

Philips Fidelio X2 var en svært overraskende opplevelse. Selskapet, som nå eies av den kjente amerikanske gitarprodusenten Gibson, men som i det minste ennå markedsfører seg under Philips-navnet, har laget noe de kaller hodetelefoner for bruk innendørs.

Dette er ikke noe du skal ha på hodet når du jogger eller går rundt i byen. De har heller ikke mikrofon, så ringer mobilen er det av med disse og på med noe annet. I det hele tatt er de strippet for det meste av funksjonalitet utenom at de kommer med en veldig lang kabel på hele tre meter.

Les også: 9 smarte Spotify-triks

For en lyd

Lydmessig er X2 i en klasse for seg selv. Det er vanskelig å huske inntrykket av alt vi har hatt på hodet gjennom tidene, men med ett unntak er vi ikke blitt så imponert som nå. Og unntaket er så spesielt at det knapt teller i konkurransen. Les om det her.

X2 gir et mye bedre bilde av mellomtoner og diskant enn de andre. De viser frem deler av lydbildet som er mye mer i bakgrunnen hos resten. Så bra var denne delen av tonespekteret at vi var usikre på hvor gode de var på bass.

Vi måtte prøve mange ganger frem og tilbake for å fastslå at, joda, bassen er der i rikt monn og veldig bra, men den kommer nesten litt i bakgrunnen når resten er så fenomenalt.

Test av Philips SW700M: Billig, men litt for skrinn i røsten

Innendørs bruk

Hodetelefonene er spesielle på mange måter. Som nevnt er de laget for bruk innendørs og det betyr at de er åpne for lyden rundt deg. Selv om de er utformet som klokker stenger de ikke annen lyd ute.

Du hører hva som skjer rundt og det er ikke noe problem å snakke med folk. Poenget med X2 er at man skal sitte ved lydkilden og nyte lyden. De kan være et meget godt alternativ til kostbare høyttalere. Og man får ingen klager fra omgivelsene.

Dette er de eneste hodetelefonene i testen med 50 mm høyttalere. De andre har 40 og 30 mm. Grovt sett er det en fordel med større diameter -  det har i hvert fall Philips bevist her. Ingen andre av hodetelefonene har i nærheten av det åpne flotte lydbildet disse kan gjengi. Når vi sammenlikner virker det nesten som de andre spiller med et dempeledd. Her kommer mellomtoner og diskant frem på en mye klarere måte.

Test av Philips SW750M: Rett og slett mye god lyd for pengene

Svære

Så store høyttalere krever selvfølgelig store klokker og et solid oppheng. Det synes vi Philips har løst på en fortreffelig måte. Vi kan ikke trekke for at de er store. Det må de være rent teknisk, men de der velig bra ut også.

Løsningen med et fjærende oppheng som ligger an mot hodet under bøylen gjør dem svært behagelige å ha på. De store klokkene bidrar til dette ved å fordele trykket mot kinnet på en stor flate. Inne i stua er det likevel ingen som reagerer at man har noe såpass stort på hodet. På gata hadde de nok vakt mer oppmerksomhet.

Prisen på i overkant av 2700 kroner er rett og slett billig. Vi hadde ikke reagert om de hadde kostet det dobbelte.

Test: TEST: Tre trådløse høyttalere med Spotify Connect

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.