TESTER

Test: null

Spill musikken din trådløst

Vi har testet Blackberry Stereo Gateway som gir deg mulighet til å kvitte deg med ledningene dine en gang for alle. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. jan. 2010 - 15:58

Spesifikasjoner

Teknologi: Bluetooth

I esken: 
Blackberry Stereo Gateway Bluetooth
3.5 mm minijackkabel (han-han)
3,5 mm minijackkabel med RCA-ender

Pris: 399 kr

Visste du at du kan spille musikken på mobilen din trådløst over Bluetooth? Dette er mulig dersom du har en telefon som støtter den såkalte A2DP-profilen. De aller fleste nyere telefoner med Bluetooth gjør dette. Dette åpner for at du kan sende musikken trådløst til for eksempel et hodesett.

Bluetooth til stereoen

Men det finnes flere andre måter å ta i bruk teknologien på, blant annet trådløse mottakere for stereoanlegg. Enkelt forklart kobler du mobilen til denne mottakeren, kobler mottakeren til stereoanlegget ditt, og vips så kan du spille musikken på mobilen din på stereoanlegget.

RIM, selskapet som står bak Blackberry, har lansert sin egen løsning for dette. Mottakeren kalles Blackberry Stereo Gateway Bluetooth, og har modellnavnet ASY-16130-001. Dette er en knøttliten mottaker med minimalistisk design.

Svært enkelt å bruke

Produktet er svært enkelt å ta i bruk. Koble til strøm, koble til lydkabel, søk opp mottakeren med mobilen din, koble til, og så er du i gang. Det er egentlig ikke mer å si. Så enkelt er det.

Så snart du har skrudd på mottakeren setter den seg i søkemodus. Det vil si at den lar seg søke opp. Du kan skru den av ved å legge en finger på mottakeren, da den har berøringsfølsomt panel på toppen.

Alle mobiler med A2DP er støttet, så her trengs det ikke en Blackberry-telefon. Vi testet løsningen med en Nokia E71, og konstaterer at det fungerer helt utmerket.

Lyden er klar og fin, og vi har ikke noe å utsette på den.

Hvem har et slikt behov?

Men så er spørsmålet hvor mange som har ønske om å spille musikk fra mobilen på stereoanlegget. De fleste som har et stereoanlegg har jo gjerne musikk på dette fra før av på en eller annen måte. Men tenk i disse banene: Spotify på mobilen. P3s radioapplikasjon. En mobil med 32 GB minne og en stor musikksamling. Da har løsningen sin misjon.

Et enda smartere bruksområde spør du oss, er å bruke Blackberry Stereo Gateway Bluetooth til å koble PC-en til anlegget. Mange sitter med en bærbar PC i fanget på sofaen. Har PC-en din Bluetooth kan du rimelig enkelt koble den til stereoanlegget.

Ett minus er det imidlertid: Det følger ikke med strømforsyning. Her må du altså ha din egen USB-strømkilde. Det kan for eksempel være mobilladeren din.

Konklusjon

Vi liker at den er enkel å bruke, at den er liten og lekker, at lyden er god og at den støtter alle enheter som har A2DP. Blackberry Stereo Gateway Bluetooth koster heller ikke all verden. Hos Trigcom må du ut med 399 kroner.

At det ikke følger med en egen strømforsyning er litt ugreit, men har du strømforsyning med USB-uttak fra før kan denne brukes.

Bruksområdene er altså mange. Føler du at du har behov for et slikt produkt kan vi utvilsomt anbefaler Blackberry-løsningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.