MOBIL

Test: null

Snart kan mobilen kjenne igjen objekter

En dings du fester på mobilen eller nettbrettet kan fange objekter fra den virkelige verden.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. okt. 2013 - 15:00

For å herme etter en stor mobiloperatør: For 20 år siden var det ikke lett å se for seg hvilken vei telefonen skulle ta. Man trenger ikke veldig livlig fantasi for å gjøre seg noen tanker om hvordan veien videre blir.

Om vi skal tippe, tror vi at vi får se mer interaksjon med den virkelige verdenen. For selv om du kan ta bilder med mobilen din, er det tross alt fortsatt bare bilder. Her kommer Occipitals 3D-objektskanner Structure inn. Dette er et tilbehør du fester på mobilen eller nettbrettet, slik at du kan "skanne" objekter.

En ny verden åpner seg

Dette åpner for veldig mange muligheter. Du vil for eksempel kunne lage en 3D-modell av et rom bare ved å skanne det, eller du kan skanne en pyntegjenstand og printe den ut på en 3D-printer. Om du er i en interiørbutikk og kikker på en stol, kan du skanne den og "plassere" den i stua hjemme for å se om den passer. Utvikleren nevner også mulighet for spill som benytter objekter i stua di som hindre. Bare se for deg hvor artig det hadde vært å fly et virtuelt minijagerfly rundt i stua. 

Det er i det hele tatt en veldig snedig mulighet om man tenker litt på det. 

LES OGSÅ: Pressy er en ekstra tast til mobilen din


Structure leveres med feste til iPad.

Slik fungerer det

Structure er et kameratilbehør, som i første omgang er utviklet for siste generasjon iPad. Det kobles til Lightning-porten på brettet, og festes til iPad-en med et eget feste. Det følger med programvare som først og fremst er laget for å demonstrere mulighetene, men utviklerne tilbyr også utviklerverktøy for de som ønsker å skrive programvare.

Structure støttes for øvrig også av Android-enheter, men Occipital har ikke skrevet noe programvare til plattformen. Det må du i tilfelle gjøre selv, eller vente til noen gjør det for deg.

Selve skanneren er utstyrt med kamera og to infrarøde lysdioder. Selve skanningen gjøres av en laser som farer over objektet, og lar skanneren måle avstander og slikt. Den kan fange objekter fra 40 cm til rundt 3,5 meter. 

Siden den har infrarøde lysdioder kan du også skanne objekter i mørket om du vil.

iPad-brukere får med fire apper: Object Scanner lar deg lage 3D-modeller av hva som helst, og eksportere dem til CAD-programvare. Room Capture lar deg lage 3D-modeller av rom, og kan vise deg mål - ingen behov for målebånd med andre ord. Fetch er et spill som lar deg kaste pinne med et virtuelt kjæledyr. Ball Physics er en demo som lar deg leke med virtuelle baller, og for eksempel sprette dem på veggen.

LES OGSÅ: Supertelefonen du aldri får kjøpt

Kickstarter-prosjekt

Occipital finansierer Structure på Kickstarter. Det vil si at det er du som eventuelt må bidra med penger ved å kjøpe produktet på forhånd dersom du ønsker å se det realisert. Det ser ikke ut til å være stor tvil om at det faktisk settes i produksjon.

LES OGSÅ: Denne dørlåsen lar deg bruke mobilen som nøkkel

Målet var å oppnå 100 000 dollar, og i skrivende stund er det 25 dager igjen av finansieringsperioden med nesten 900 000 dollar samlet inn.

For å skaffe deg en Structure må du ut med minst 349 dollar, pluss 32 dollar i frakt. Det vil si 2880 kroner inkludert moms. Første levering starter over nyttår.

Du leser mer om Structure på Kickstarter.com.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.