MOBIL

Test: null

Snart kan du strømme PlayStation-spill

Sonys nye strømmetjeneste for spill lar deg kjøre ekte konsollspill på alle skjermer.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. jan. 2014 - 11:59

Under en presentasjon på CES-messen i Las Vegas avslørte Sony at de er i ferd med å lansere en strømmetjeneste for spill. Tjenesten heter PlayStation Now, og skal fungere på de fleste skjermer, inkludert nettbrett og smarttelefoner.

LES OGSÅ: Sony lanserer en mindre Xperia Z1

Konseptet er som følger: Se for deg Netflix, bare med spill i stedet for film. Herfra velger du det spillet du vil spille, så starter det umiddelbart på mobilen din. Ingen installasjon eller nedlastinger er nødvendig. Det kjøres nemlig ikke på den enheten du spiller med, men på Sonys tjenere i skyen. Det du ser på skjermen er strømmet fra tjeneren, og når du trykker på kontroller i spillet sendes data tilbake til tjeneren som behandler og sender resultatet tilbake i strømmen.

Avanserte spill hvor som helst

Dermed er det mulig å kjøre selv avanserte spill hvor som helst. Det eneste som kreves er at enheten din er koblet til internett. Det vil være mulig å kjøpe tilgang til enkeltspill og å abonnere for tilgang til hele biblioteket slik du du gjør med andre strømmetjenester.

PlayStation Now er basert på teknologi Sony har skaffet ved oppkjøpet av skyspilltjenesten Gaikai i 2012. Til nå har det vært kjent at teknologien skulle brukes til å tilby titler fra PlayStation 3 og eldre konsoller på PlayStation 4. Med PlayStation Now blir spillene tilgjengelig på praktisk talt alle enheter. Nøyaktig hvilke Sony planlegger å rulle tjenesten ut på er ikke kjent, men den vil antakelig bli tilgjengelig på en rekke Android-enheter og iOS-enheter. 

LES OGSÅ: Samsungs nye nettbrett er digert

USA først

Det er imidlertid ingen grunn til å holde pusten. Sony åpner en betatest senere denne måneden, og den vil fungere på PlayStation 3 og 4. Deretter skal den bli tilgjengelig på den bærbare konsollen PlayStation Vita og Sonys Bravia-TV-er. Når tjenesten blir klar for mobil og brett er ikke kjent.

Now blir dessuten bare tilgjengelig i USA i første omgang, og noe tidsperspektiv for lansering i Europa har Sony ikke snakket om. Det er imidlertid noe de jobber med, men de kan ikke si når en europalansering er klar. Ifølge deres europeiske PlayStation-blogg skyldes dette det store antallet bredbåndsleverandører og varierende tilkoblingshastigheter i de forskjellige landene. 

LES OGSÅ: Nvidia Tegra K1 har supergrafikk

Kilde: Playstation.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.