APPS

Test: null

Slik skur du av passordet hjemme

ANDROID-APP: Med denne slipper du å fikle med passord så lenge du sitter i sofaen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. aug. 2013 - 17:50
Vis mer

Som ofre for opp til flere telefontyveri, kan vi skrive under på at det er lurt å beskytte mobilen med et passord. Det sikrer at en tjuvradd ikke får tilgang til innholdet på telefonen din.

Samtidig er passord på telefonen også litt i veien i det daglige. Hver gang du skal bruke telefonen må du tross alt taste inn dette passordet. Sitter du hjemme i din egen stue er det tross alt ikke veldig sannsynlig at det kommer en lommetyv og fisker med seg telefonen din.

LES OGSÅ: Slik sikrer du mobilen mot tyver

Det finnes en smart løsning på dette. Du kan nemlig få telefonen til å la være å be om passord når du er hjemme, på jobb eller andre steder du føler deg rimelig trygg.

Dette er en kjempegod idé vi egentlig ikke har tenkt over før vi omtalte Googles patentsøknad som dekker slik funksjonalitet. Det finnes nemlig apper som gjør det samme, så du slipper å vente på at Google skal programmere funksjonaliteten inn i en kommende versjon av Android.

Vi har sett på appen Unlock With WiFi, som deaktiverer passordbeskyttelse så snart du er koblet til et trådløst nett du har definert som trygt.

Slik fungerer det

Oppsett av appen er veldig enkelt. Så snart du har installert den går du gjennom første oppsett. Her setter du opp passordet til telefonen. Dette bruker du når du ikke er koblet til et "trygt" nettverk. Deretter velger du hvilket nettverk som skal deaktivere passord.

Verre er det faktisk ikke. Om du har valgt hjemmenettverket ditt vil telefonen være ulåst når du er hjemme, og låst når du drar hjemmefra. Du kan legge til flere nettverk, slik at telefonen vil være låst når du reiser til jobb, og låses opp når du kommer på jobb.

Kan skru av Wi-Fi og Bluetooth automatisk

Det er noen andre funksjoner i tillegg. Du kan sette opp en varslingslyd for når telefonen fjerner eller aktiverer passordbeskyttelse. Du kan få appen til å deaktivere Wi-Fi når du mister tilkoblingen til nettverket, men også aktivere eller deaktivere Bluetooth og automatisk synkronisering i samme slengen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Å skru av Wi-Fi har den åpenbare ulempen at du må aktivere det igjen når du kommer hjem. Men du kan alltids kombinere Unlock with Wi-fi med en egen app som aktiverer og deaktiverer Wi-Fi basert på hvilken basestasjon i mobilnettet du er koblet til.

LES OGSÅ: Nå kan alle Android-telefoner spores

Vi har testet løsningen på Asus Padfone Infinity og HTC One, og den fungerer på begge telefonene. Vi syns dette er såpass smart at vi lett anbefaler fullversjonen av Unlock with Wi-fi, som koster 30 kroner.

Før du går til det skrittet er det imidlertid lurt å teste med prøveversjonen av appen først. Denne er gratis, og fungerer i fire dager.

Så skal det også nevnes at dette ikke er en løsning for de som har store sikkerhetsbehov. Det vil for eksempel ikke fungere på telefoner som er koblet Exchange-tjenere med passordpolicy, ei heller om du har kryptert telefonminnet.

LES OGSÅ: Denne gjør det enkelt å ta med seg appene over på ny mobil

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.