MOBIL

Test: null

Slik er de rene Android-flaggskipene

HTC One og Samsung Galaxy S4 Google Play edition er ute. Ny kameraapp er hentet ut, og kan installeres på Android-telefonen din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. juni 2013 - 14:14

Under Google I/O i mai lanserte Google sin egen versjon av Galaxy S4 med helt rene Android-menyer. Senere kom også HTCs flaggskip One med i dette programmet, som kalles Google Play edition. Tidligere denne uken kom de nye variantene i salg i USA.

LES OGSÅ: Google lanserer Galaxy S4 uten juggel

Både Samsung og HTC har lagt ned mye arbeid i å tilpasse menysystemene i telefonene sine, men det er trolig mange som heller bare vil ha en renskåret Android-opplevelse. Derfor har Google strippet telefonene for produsentenes programvare, og kjører i stedet standardutgaven av Android. Det innebærer at menyene er like de du finner på Google Nexus-telefonene. 

Sånn sett er altså disse variantene av Galaxy S4 og One nærmest Nexus-telefoner. De kjører Android 4.2.2, og har ulåste bootloadere. Dette betyr enkelt sagt at det er lett å fikle med operativsystemet for de som ønsker det.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.2

Noen små modifikasjoner er gjort. S4 har mulighet til å bruke Samsungs flippdeksel som har en liten luke hvor du kan se tid, dekning, varsler og annet. One har fortsatt lydprofilen Beats Audio, som kan aktiveres og deaktiveres etter ønske.Googles nye kameraapp på LG Optimus L7II.

Ny kameraapp

De nye variantene kommer også med en oppdatert kameraapp. Denne kameraappen er allerde fisket ut av programvaren, og lagt ut på internett for de som måtte ønske det.

Vi vet ikke hva Google føler om akkurat dette, men om du besøker for eksempel HDblog.it finner du nedlastingslenker der. 

I den nye kameraappen er det enkelt å endre diverse kamerainnstillinger. Du holder bare en finger på skjermen, så dukker det opp en liten bue hvor du finner innstillinger til for eksempel kameralyset.

Vi installerte kameraappen, som også inkluderer et bildegalleri, på LG Optimus L7II, hvor den fungerer fint. Men den er altså ikke offisielt tilgjengelig fra Google.

Dette skriver testere

De nye telefonene er for øvrig ikke i salg andre steder enn i USA, og det er ikke kjent om de har planer om å tilby telefonene i Norge.

Vi har sjekket de foreløpige inntrykkene fra enkelte nettsteder som tester telefonene. Android Central beskriver dem som S4 og One, bare med standard Android. The Verge skriver at produsentenes menysystemer alltid har virket mest som om de var ment for demonstrasjonsformål, og at de ikke savner dem i det hele tatt.

Anandtech.com skriver at produsentenes menysystemer er best for forbrukere flest. De føler at det er noe som mangler på de nye variantene, og sikter med det til enkelte av spesialfunksjonene som finnes på originalversjonene.

Engadget skriver at standard Android gjør Galaxy S4 til en kjapping som føles kjappere og lettere i menyene. De mener at HTCs Sense-menyer har mange fordeler, men at standard Android i bunn og grunn gjør One bedre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.