TESTER

Test: null

Seriøs håndfri med super taletid

TEST: Audas B03 er håndfrien for deg som prater mye i telefonen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. des. 2012 - 14:14
Vis mer
Høydepunkter

God lyd, lang batterilevetid, multipunkt

Ulemper

Mini-USB-lader, litt dyrt

Veldig kort sagt

Audas B03 er en flott hodesett for deg som prater mye i telefonen i løpet av arbeidsdagen. Her får du lang taletid og god lyd.

TEST: Audas B03

Om du er ute etter en trådløs håndfri er alternativet ofte en liten sak du fester med bøyle over øret eller propp inni øregangen. Slike løsninger er vel og bra, men kan gjerne oppleves som litt slitsomme i lengden.

De kan være ubehagelige å ha på over lengre perioder, eller de kan forsvinne. Om du snakker mye i telefonen er likevel en trådløs håndfri et uvurderlig hjelpemiddel, siden du kan bevege deg fritt.

Det viktigste er at lyden er god og at det har batteritid som gjør at du slipper å lade støtt og stadig. Vi har sett på Audas B03, som ved første øyekast ser ut til å oppfylle alle kriteriene.

LES OGSÅ: TEST: Trådløs minihøyttaler du kan bruke til håndfri

Bøyle over hodet

Dette er et bøylehodesett, som vil si at det festes over hodet i stedet for på øret. Det dekker kun ett øre, og har mikrofon som kan plasseres rett i nærheten av munnen. Det kan brukes på det øret du vil, og mikrofonen kan vris.Hodesettet festes med bøyle over hodet, og har mikrofonen på en bøyelig bom.

Batterikapasiteten er det store salgsargumentet her. Audas oppgir en hviletid på knapt 19 døgn, og en taletid på 27 timer. Det bør bety at du slipper å springe etter laderen hele tiden.

Det er enkelt å komme i gang med B03. Du setter hodesettet i paringsmodus, og søker det opp med mobilen din. 

På hodesettet finner du tre taster: Svar/avvis-tasten (er også strømtasten), volum opp og volum ned. På undersiden finner du USB-tilkobling for lading.Mini-USB er litt upraktisk siden de fleste telefoner bruker Micro-USB.

Mini-USB

Akkurat her er også det kanskje største ankepunktet vårt: Det lades med en Mini-USB-tilkolbing. Med mindre du har en gammel mobil eller en iPhone bruker telefonen din en Micro-USB-tilkobling for lading. I praksis må du altså ha to forskjellige ladere til mobil og håndfri. Det hadde vært langt mer praktisk å kunne lade mobil og håndfri med samme lader.

Men det følger med lader i esken, så du trenger i det minste ikke å gå til innkjøp av noe ekstra. 

Høyttaleren er forholdsvis stor, og har en skumgummiring som gjør at en del av lyden fra omgivelsene stenges ute. Det vil ikke si at det isolerer ute lyd, så i støyende omgivelser kan det være utfordrende å høre hva som blir sagt. Men B03 har rimelig høy lyd, og vi har ikke hatt problemer med å høre hva som sies.

God lyd

I andre enden beskrives lydkvaliteten som svært god. Her er det minst like god lyd som i telefonen. Det er ofte et problem med Bluetooth-håndfrier at den du snakker med helt tydelig kan høre at du snakker i håndfri, men siden mikrofonen er plassert ved munnen her er lyden svært god.

Vi tipper at de aller færreste vil ønske å bevege seg utendørs med en løsning som dette, men mikrofonen er i alle fall dekket av skumgummi som demper støy fra vind betraktelig.

Vi er altså svært godt fornøyde med lydkvaliteten til B03.

LES OGSÅ: Test av Audas trådløst musikkhodesett og håndfri

B03 støtter ellers multipunkttilkobling, noe som vil si at du kan koble til to telefoner samtidig. Praktisk dersom du for eksempel har en privattelefon og en jobbtelefon.

Du kan også koble hodesettet til PC-en din, slik at du for eksempel kan bruke det til Skype-samtaler. Det støtter også A2DP-profil på mobiltelefonen, noe som vil si at du kan høre på musikk. Men akkurat det egner ikke B03 seg til.

Hodesettet importeres av norske Audas, men produseres i Kina av ATI Electronics.

Konklusjon

Audas B03 er en god håndfri for deg som snakker mye i telefonen, og sitter på kontor eller kjører mye bil. Det har svært god lydkvalitet, og lang batterilevetid slik at du slipper å tenke på å lade det hele tiden.

Det er imidlertid et par ulemper. Det ene er at det bruker Mini-USB, og ikke den vanlige Micro-USB-tilkoblingen. Det gjør at du sannsynligvis ikke vil kunne lade det med mobilladeren din uten å skifte ut kabel eller lader.

Det andre er at det ikke akkurat er billig. 700 kroner gjør B03 til et relativt kostbart hodesett. Du får enklere løsninger til en billigere penge. Men på den annen side får du her god lyd og lang batterilevetid, og vi tipper at de som har behov for et produkt som dette gladelig betaler prisen.

Alt i alt er Audas B03 en håndfri vi gjerne anbefaler.

LES OGSÅ: 

Denne dingsen sladrer hvis mobilen blir borte

Test av ekstremdeksler til iPhone og iPad

Test av Huawei 4G-lommeruter

Test av Polar H7 pulsbelte til mobil

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.