TESTER

Test: null

Samsung S3650 Corby

Samsung S3650 Corby er en billig trykkskjermtelefon for deg som ikke trenger et hav av teknologi og funksjoner. 

6. nov. 2009 - 14:56
Vis mer
Høydepunkter

Koster lite, har trykkskjerm og et brukervennlig grensenitt. Bra batteritid, bra talekvalitet og full Flash-støtte i nettleseren.

Skuffelser

Ribbet ned til det aller mest nødvendige. Har ikke 3G. Ingen mulighet for QWERTY-tastatur.

Veldig kort sagt

Dersom du er ute etter en enkel og grei trykkskjermtelefon uten masse teknologi samtidig som du vil ha enkle menyer, god batteritid og bra talekvalitet, får du nettopp det av Corby. Den har ikke de beste multimediafunksjonene, men koster til gjengjeld ikke mer enn 1500 kroner. 

Konklusjon

Billige telefoner med trykkskjerm er et segment som forhåpengligvis vil øke i omfang fremover. Samsung S3650 Corby er en koselig, kompakt og billig trykkskjermtelefon med spennende design. Dette er kriterier som kanskje først og fremst vil friste yngre mobilbrukere, men telefonen er generelt lett å like selv om du er litt utenfor målgruppen.  

Trykkskjermen på Corby er av bra kvalitet, og gir god respons og klare skjermbilder. Telefonen har menyer med et friskt utseende, og har gode muligheter for personalisering.

Corby byr på widgets for alle de meste populære sosiale nettverkene. Vi skulle gjerne sett at det også var laget egne applikasjoner for disse mediene, da det er begrenset hva du kan gjøre med en widget. Telefonen har fått Samsungs nye nettleser Dophin. Denne er av de bedre nettleserne vi har sett levert fra en mobilprodusent. Blant annet har den full Flash-støtte.

Telefonen har dessverre ikke muligheter for høyere internetthastighet enn Edge, så den store surfeopplevelsen bør du ikke forvente. Til gjengjeld får du god batterilevetid og god lydkvalitet under samtaler.

Telefonen kjører Samsungs eget brukergrensesnitt TouchWiz, som er utviklet spesielt for trykkskjermtelefoner. Dette menysystemet er brukervennlig og tar forholdsvis kort tid å sette seg inn i. 

Kameraet i telefonen kan ta bilder i en oppløsning på opp til 2 megapiksler, og er av den grunnleggende typen. Du finner verken blits, kameralys eller autofokus, og det er dermed begrenset hvor gode bildene blir. Sett i forhold til kameraspesifikasjonene blir resultatene likevel helt greie. 

Musikkspilleren er av den enkle typen. Musikkbiblioteket er enkelt og oversiktlig, og med musikk-widgeten har du alltid rask tilgang. Telefonen har ikke 3,5 mm jackplugg, men det følger med overgang i esken. Kvaliteten på lyden er ganske god, men de medfølgende ørepluggene er ikke veldig bra.

Telefonen har en enkel og oversiktlig kalender, og støtter e-postprotokollene POP3 og IMAP4. Du finner ellers den vanlige listen med enkle nyttefunksjoner. 

Du kan også skifte ut bakdekselet, og får med to ekstra deksler i salgspakken. Noe minnekort eller datakabel følger imidlertid ikke med.

Kort oppsummert leverer Corby en fin pakke sett i forhold til prisen. Telefonen har ingen virkelig store svakheter så lenge du kan leve med et begrenset utvalg av funksjoner og teknologi. Dette er en av veldig få trykkskjermtelefoner som kan skilte med en pris på 1500 kroner.

Samsungs S5230 er en telefon av samme type, men har et mer "voksent" utseende. Denne telefonen har også et litt bedre kamera og større skjerm. Nokia har også et par telefoner innenfor dette segmentet: 5530 og 5230. 5530 er hakket dyrere, men har til gjengjeld WLAN-støtte og et tre megapiksels kamera med autofokus, i tillegg til 3,5 mm jackplugg.  5230 byr på sin side på både 3G, GPS og 3,5 mm jackplugg. Den har et kamera med omtrent samme spesifikasjoner som det du finner i Corby, men større og bedre skjerm. 

Vi har generelt sansen for Samsung S3650 Corby, som er et fint valg for deg som er ute etter en billig og grei trykkskjermtelefon med bra batteritid,  og ikke trenger et tungt funksjonsutvalg. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.