TESTER

Test: null

Samsung Omnia HD - Et mediemonster

Samsung I8910 Omnia HD er kongen av lyd og bilde.

12. okt. 2009 - 11:23
Vis mer
Høydepunkter

Telefonen har en sinnsykt bra skjerm og er meget godt kamera. Skjermen er 3,7 tommer stor og kameraet er på 8 megapiksler. Med denne telefonen kan du filme i HD!

Skuffelser

Dyr telefon. Tastelåsen fungerer ikke optimalt og nettleseren er ikke alltid like lett å ha med å gjøre.

Veldig kort sagt

Samsung Omnia HD er et multimediamonster uten like. Operativsystemet S60 føles litt mer tungvint enn andre trykkskjermsystemer, men utenom dette er Omnia HD god å bruke. Den slår de fleste på video og stillbilder, har en god musikkspiller og med støtte for Exchange duger den fint som jobbtelefon.

Konklusjon

Samsung Omnia I8910 HD er Samsungs mest avanserte mobiltelefon hittil. Telefonen har alt du kan tenke deg at teknologi. Den har et godt kamera med 8 megapiksler og videoopptak i HD - dette er ganske fett. Samsung håper dog at du skal punge ut omtrent 6000 kroner for denne telefonen.

Telefonen er likevel såpass rå på veldig mange områder at den kanskje er verdt pengene for mange.

Omnia HD har en 3,7 tommer stor AMOLED-skjerm. Denne skjermtypen gir deg sterke farger og skal i tillegg bruke rundt 40 prosent mindre strøm enn tilsvarende LED-skjermer.

Telefonen kjører på Symbian-operativsystem med det Nokia-utviklede menysystemet S60 5th Edition. Samsung har tatt et steg videre og kledd S60 i sitt eget grensesnitt, TouchWiz, som er oversiktlig med store ikoner.

Omnia HD har også fått kraftig maskinvare som gjør at alt går som smurt og du slipper hakking og venting.

Selv om dette er et mulitmediemonster funker telefonen også fint som jobbtelefon. Den har støtte for Exchange-synkronisering, som her er kalt RoadSync. Du har også mulighet for å installere ekstra programvare dersom du har behov for dette.

Telefonen har støtte for HSPA og WLAN, så dersom du trenger å laste ned noe går dette fort.

Denne telefonen kan du til og med ringe og sende tekstmeldinger med. Talekvaliteten er god og batteriet er imponerende seiglivet.

Om du har et godt inntrykk til nå er det i ferd med å bli enda bedre. Den store og skarpe skjermen i kombinasjon med stereohøyttalere gjør Omnia HD til en knallbra videospiller. Telefonen støtter alle de mest populære videoformatene, og spiller video i rundt 6 timer.

Telefonen har 16 GB internminne, så du kan lett laste over store mengder videofiler fra datamaskinen din.

Musikkspilleren på telefonen er også bra. Den har et pent og ryddig musikkbibliotek og lydkvaliteten er god.

Omnia HD er utstyrt med et 8 megapiksels kamera som tar gode bilder. Men det er videofunksjonen som imponerer oss. Her kan du nemlig ta opp video i HD.

Telefonen er enkelt og greit en komplett multimediamaskin. Det er ikke mange telefoner som kan gi deg en like bra pakke når det kommer til lyd, bilde og video.

Samsung Omnia I8910 HD er en komplett mobiltelefon og litt til. Den har alt du trenger, så enkelt er det. Nettleseren er ikke verdens beste og menyene kan nok fremdeles forbedres litt for trykkskjermbruk, men alt i alt er vi svært fornøyd med denne telefonen.

Telefonen har fått en pris på omtrent 6000 kroner, og vil nok derfor ikke bli allemannseie. Men har du råd, får du definitivt det du betaler for.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.