MOBIL

Test: null

Samsung lanserer vanntett Galaxy S4

Galaxy S4 Active er litt svakere, men mye tøffere enn storebror.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. juni 2013 - 11:35

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 139,7 x 71,3 x 9,1 mm, 151 g
Skjerm: 1920 x 1080 piksler, 5 tommer, 441 PPI, LCD
Operativsystem: Android 4.2.2 + TouchWiz

Nettverk: GSM, 3G, LTE
Internett: Edge, HSPA, LTE, Wi-fi 802.11a/b/g/n/ac
Bluetooth: 4.0 LE
Navigasjon:
 AGPS, GLONASS

Minne: 2048 MB RAM, 16 GB lagringsminne (ca 11,2 GB tilgjengelig)
Minnekort: Ja, Micro-SDXC 64 GB
Systembrikke: -
Prosessor: 4 x 1,9 GHz
Grafikkprosessor: -
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack, MHL 2.0, Infraød LED (fjernkontroll)
FM-radio: -

Kamera: 8 MP
Videoopptak: 1080p, 30 FPS

Batteri: 2600 mAh

Pris: Fra 5000 kroner (nettbutikk)

Det har lenge gått rykter om den, og nå er den offisielt lansert. Samsung har lansert den vann- og støvtette Galaxy S4 Active. En vanntett Galaxy S4, med andre ord.

Vanntette telefoner har tidligere vært synonymt med klumpete og svake spesifikasjoner. Det siste halve året eller så har det blitt lansert flere nye mobiler med vannavisende egenskaper. Disse har imidlertid sett ut som vanlige telefoner, og har hatt spreke spesifikasjoner. 

Disse telefonene har den siste tiden vært Sonys domene. Sony Xperia V er en vanntett 4G-telefon, mens Sony Xperia Z er produsentens vanntette toppmodell. Nylig lanserte de også Xperia ZR, som tåler dykketurer ned mot halvannen meter. Dermed har Sony gjort seg lekker for forbrukere i de værutsatte nordiske landene.

Dette kunne selvsagt ikke Samsung sitte stille og se på. De selger selv vanntette telefoner, men disse tilhører det klumpete og svake alternativet. Deres Galaxy Xcover 2 er et eksempel på dette.

Galaxy S4 Active er riktig nok svakere spesifisert enn originalvarianten, men fortsatt det vi kan kalle en toppmodell.

Vanntett ned mot en meter

Telefonen har IP67-spesifikasjon. Det betyr at den er vanntett ned mot en meter i 30 minutter, og at den er beskyttet mot støvinntrenging. S4 Active fremstår som mer polstret, og har fysiske menytaster under skjermen.

Interessant nok er den vanntett også når øreplugger er koblet til. Du kan altså høre på musikk på joggeturer i regnet uten å bekymre deg for at vann skal snike seg inn i telefonen via hodesettinngangen.

Vil du ta bilder under vann kan volumtasten brukes som kamerautløser.

Like stor skjerm som Galaxy S4

Som originalen har den en fem tommers skjerm med 1920 x 1080 pikslers oppløsning. Men skjermtypen på S4 Active er LCD, mens originalen har Super AMOLED. Det er forskjell på disse skjermtypene, blant annet på kontrast, sortnivå og strømforbruk.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Kameraet på baksiden har åtte megapikslers oppløsning. Originalen har 13 megapiksler. 

Størrelsen er 139,7 x 71,3 x 9,1 mm og vekten 151 gram. Dermed er den både lengre, bredere, tjukkere og tyngre enn Galaxy S4, som måler 136,6 x 69,8 x 7,9 mm og veier 130 gram.


S4 Active fremstår som mer polstret enn originalen (til høyre).

Sterk prosessor

Utover dette er spesifikasjonslisten ganske lik. Prosessoren har fire kjerner på 1,9 GHz, arbeidsminnet er 2 GB og lagringsminnet 16 GB. Det er støtte for minnekort på inntil 64 GB.

Nøyaktig hvilken systembrikke som står i telefonen er foreløpig uklart. Det eneste vi vet er at det ikke er den samme som driver Galaxy S4.

Skjermen har "Glove Touch", som betyr at du kan bruke den med hansker på. Praktisk når høstkulden setter inn. Alle de mer eller mindre nyttige sensor-funksjonene fra Galaxy S4 er på plass. Dermed kan skjermen føle fingeren din før du trykker på den, og du kan bevege hånden over telefonen for å utføre forskjellige operasjoner.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S4


S4 Active er litt tykkere og tyngre enn originalen.

Nyeste Android

Operativsystemet er Android 4.2.2, som er nyeste variant. På toppen har Samsung lagt samme menysystem som på Galaxy S4. Appen S Health følger også med. Denne inneholder en skritteller, treningsdagbok, måltidsdagbok og en temperatur- og fuktmåler.

Som originalen har den et batteri på 2600 mAh. Telefonen kommer i grått, blått og oransje.

Galaxy S4 Active kommer i salg neste måned, og skal koste rundt 4500 kroner.

LES OGSÅ: Test av den vanntette Sony Xperia Z

Det skal til slutt nevnes at ryktene sier at det kommer nok en spesialvariant av Galaxy S4. Denne skal angivelig ha et høyoppløst kamera med 10x optisk zoom. Navnet sies å bli Galaxy S4 Zoom. At ryktene om en vanntett variant av Galaxy S4 viste seg å stemme taler for at ryktene om S4 Zoom også har en kjerne av sannhet.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.