MOBIL

Test: null

Samsung lanserer mindre Galaxy Note 3

Men Samsung Galaxy Note 3 Neo er på ingen måte noen minitelefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. jan. 2014 - 11:11

En av fjorårets beste telefoner har nå kommet i en mindre og billigere utgave. Samsung N7505 Galaxy Note 3 Neo LTE+ (de er glade i lange modellnavn i Korea) er kanskje ikke noen minitelefon, for skjermen er 5,5 tommer stor. Oppløsningen er også lavere, men funksjonsmessig er den nye telefonen ganske lik.

Litt mindre har telefonen blitt, men den er som originalen trygt plassert i øvre vektklasse. Øvre prisklasse, får vi også legge til. Ifølge salgssjef Stig-Ove Langø i Samsung Norge skal den koste rundt 5000 kroner når den kommer i salg. Det er det samme som den originale Note 3 koster i skrivende stund.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Note 3

Galaxy Note 3 Neo har en 1280 x 720 pikslers skjerm, som med størrelsen 5,5 tommer betyr en punkttetthet på 267 PPI. Til sammenligning stiller originalen med 386 PPI.Note 3 Neo er så godt som lik originalen i utseende.

Seks kjerner

Under panseret er er det også mindre futt, men flere prosessorkjerner. Til sammen seks stykker, hvor to er 1,7 GHz Cortex-A15-kjerner, og fire er 1,3 GHz Cortex-A7-kjerner. Originalen har en firekjernet 2,26 GHz Qualcomm Krait 400-prosessor - den sprekeste prosessoren på markedet akkurat nå. Arbeidsminnet er redusert fra tre til to GB.

Telefonen har 16 GB lagringsminne, og støtte for MicroSD-minnekort. Kameraet har åtte megapikslers oppløsning mot originalens 13 megapiklser. 

Operativsystemet er Android 4.3 med Samsungs TouchWiz-menysystem på toppen. 

Har S Pen

Utover dette har Note 3 Neo de funksjonene du kan vente deg av en moderne smarttelefon, inkludert støtte for 4G-hastigheter på inntil 15 Mbps. Siden telefonen er en del av Note-serien kommer den også med Samsungs skjermpenn S Pen, som lar deg notere og tegne.

Telefonen måler 148,8 x 77,4 x 8,6 millimeter, og veier 162 gram. Batteriet har en kapasitet på 3100 mAh, og med tanke på at skjermen og prosessoren antakelig bruker mindre strøm enn originalen kan det være at det er batteritiden som er det mest attraktive med denne telefonen.

Ifølge Langø kommer telefonen til Norge i løpet av mars.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.