MOBIL

Test: null

Samsung lanserer gigantbrett for proffene

Galaxy Note Pro kommer med skarp skjerm på 12,2 tommer. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. jan. 2014 - 01:44

Forbrukerelektronikkmessen CES i Las Vegas er i gang, og Samsung har trukket sløret av nye produkter i Galaxy Note- og Galaxy Tab-seriene. De har fått kjælenavnet Pro, så Samsung fortsetter dermed å utvide produktnavnene sine til korte noveller.

De nye brettene kommer i størrelsene 8,4, 10,1 og 12,2 tommer, og heter henholdsvis Samsung Galaxy Note 8.4, 10.1 og 12.2. Galaxy Note Pro-varianten kommer kun med 12,2 tommers skjerm, så Samsung har sløyfet de siste sifrene i modellnavnet.

Felles for alle er at de har LCD-skjermer med oppløsningen 2560 x 1600 piksler, og at de kjører Android 4.4. De kommer i utgaver med og uten LTE-støtte, eller 4G om du vil. LTE-utgavene har alle sammen firekjernet 2,3 GHz prosessor. PR-avdelingen til Samsung forteller også at brettene er skapt for både profesjonell bruk og moro.Tre nye modeller i Tab Pro-serien. NB: Størrelsene er ikke korrekte i forhold til hverandre.

Galaxy Tab Pro

De nye Galaxy Tab-brettene er de enkleste av nyhetene, siden de ikke kommer med Samsungs skjermpenn S Pen. Interessant nok ser det ut til at i alle fall 10,1 tommerutgaven er en Galaxy Note 10.1 2014 Edition uten penn, og med et litt kortere produktnavn. Noen forskjeller på spesifikasjonsarket er det naturligvis.

Alle Tab Pro-varianten kommer dessuten med samme design, inkludert produsentens nye designuttrykk med plastikkliksomlær på bakdekselet.

Den heftigste er 12,2 tommeren, som har 3 GB arbeidsminne, og en Qualcomm Snapdragon 800-brikke med en 2,3 GHz firekjerneprosessor. Den har også støtte for 4G. Klarer du deg uten det siste leveres den med Samsungs Exynos 5-brikke med en firekjernet 1,9 GHz prosessor pluss en 1,3 GHz firekjerneprosessor for de lette oppgavene. big.LITTLE kalles denne teknologien, som i praksis betyr at brettet har åtte prosessorkjerner.

Dette er et gigantisk nettbrett på alle måter. Det har et batteri på 9500 mAh, som trolig gjør sitt til å bidra til vekten på hele 740 gram. Det er hele 30 centimeter bredt og 20 centimeter høyt, men til gjengjeld ikke mer enn 8 millimeter tykt.

Et kamera har det også fått, i tillegg til alle de funksjonene du kan vente deg av et nytt nettbrett i flaggskipklassen.

Likevel er det 8,4 tommervarianten som har den mest oppsiktvsvekkende skjermen. Denne har nemlig også den samme høye oppløsningen på 2560 x 1600 piksler. Det skulle bety en pikseltetthet på nærmere 360 PPI. Dette er skarp.

Tab Pro 8.4 har ellers en Qualcomm Snapdragon 800-brikke med tilsvarende spesifikasjoner som 12,2-varianten. Batteriet har en kapasitet på 4800 mAh.Note Pro har 12,2 tommers skjerm og veier trekvart kilo.

Galaxy Note Pro

Note Pro er både biff og bearnaise, da den kommer med Samsungs S Pen og ellers er lik Tab Pro 12.2. Dette betyr at du kan skrive, tegne, klippe og lime. Du kan lage scrapbook, tegne opp vinduer du kan kjøre apper i og mye annet. Funksjonsmessig er dette det samme som du får på Galaxy Note 3 og Galaxy Note 10.1 2014 Edition.

I bunn og grunn ser den ut til å være akkurat det sistnevnte Galaxy Note-brettet, bare i en større porsjon. Siden det kommer med Android 4.4, har Samsung også oppgradert brukergrensesnittet. Dette betyr at det nå har en ny startskjerm med widgeter som ser ut til å være mer lik en blanding av Windows Phones fliser og Samsungs nyhetsleser som finnes i deres nyeste Galaxy-produkter.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.4 KitKat

Videre er flervindufunksjonen oppdatert. Heldigvis, får vi si, siden det er mye mer plass på skjermen. Du kan nå ha inntil fire apper åpne samtidig. Altså både nettleser, e-post, kalender og kattevideoer på YouTube samtidig om du vil.

Du får med programvare for å åpne, redigere og opprette Microsoft Office-filer, så her kan du jobbe med regneark om det er noe som frister.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Bruk PC-en med brettet

Du vil også kunne bruke PC-en din fra nettbrettet. Det kommer med programvare for visning av skrivebordet på Windows-maskinen din, noe som kan være nyttig om du har en stasjonær PC eller en spesielt stor bærbar PC som er mindre praktisk å ha i fanget enn et 12,2 tommers nettbrett.

Interessant nok skal det være mulig å dra filer mellom nettbrettet og PC-en som om alt var på samme enhet. Om du har Windows 8 på PC-en din kan det altså være at du endelig får anledning til å teste ut alle de trykkskjermfunksjonene Windows nå har. Men nå spekulerer vi.

Det er ingen spekulasjoner når det kommer til maskinvare. Samsung lister opp høydepunkter som firekjernet 2,3 GHz prosessor, 3 GB arbeidsminne, 8 megapikslers kamera, 32 eller 64 GB minne, minnekort, og alle andre funksjoner du forventer når du går for en toppmodell.

Som Tab Pro 12,2 har Note Pro et batteri på 9500 mAh, og målene 30 x 20 centimeter. Tykkelsen er 8 millimeter, og vektnålen stopper på voksne 753 gram.

Du kan for øvrig også få et ekstra tastatur til brettet, slik at det blir mer som en liten PC.

Når du kan forvente å få kjøpt de nye brettene, og hva de skal koste er noe uklart utifra Samsungs norske pressemelding. Her oppgir de bare at de finnes i butikk i februar eller mars, og at prisene starter på 3299 kroner. Hvor mye de store variantene vil koste gjenstår å se.

Kilder: Pressemelding, Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.