MOBIL

Test: null

Samsung jobber med bildestabilisator

Samsungs neste Galaxy-flaggskip får trolig kamerea med stabilisator.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. okt. 2013 - 11:42

Mens HTC, LG og spesielt Nokia har satset på optisk bildestabilisator (OIS) i sine toppmodeller i år, har dette vært en funksjon som har manglet i markedslederens telefoner. Med hederlig unntak av Galaxy S4 Zoom, selvsagt.

En bildestabilisator gjør det mulig å få skarpere bilder i svak belysning, siden linseelementer automatisk beveges motsatt vei av den du beveger telefonen. Det gjør at lyset treffer bildebrikken mer konsistent, og at resultatet blir bedre. Idéen er at du skal kunne holde telefonen, så kompenserer stabilisatoren for små håndbevegelser.

LES MER: Test av Nokia Lumia 1020

OIS fra Samsung

Samsung Electro-Mechanics jobber for tiden med en kameramodul som har teknologien på plass. Og denne skal være bedre enn det som er vanlig i dag. Den skal kunne kompensere for bevegelser på inntil 1,5 grader. Ifølge produsenten selv er det vanlig at digitalkamera kompenserer for bevegelser opp til 0,7 grader.

Samsung hevder også at ytelsen i svak belysning skal være åtte ganger bedre enn på deres beste kameramodul til nå. Men vi er ikke sikre på hvordan det regnestykket ser ut. Oppløsningen er 13 megapiksler.

Modulen skal settes i produksjon tidlig neste år, så vi føler oss rimelig trygge på at vi får se den i Samsung Galaxy S5.

Kilde: Techon.nikkeibp.co.jpSamsung

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.