TESTER

Test: null

Samsung I7500 Galaxy

Vi elsker Samsung Galaxy, til tross for noen veldig kjedelige mangler. Finn ut hvorfor.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. okt. 2009 - 12:05

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 116 x 56 x 12 mm, 117 g
Skjerm: 320 x 480 piksler, 3,2 tommer
Operativsystem: Android 1.5

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/1700/2100
Internett: Edge, HSPA 7,2/5,76 Mbps, Wi-fi 802.11b/g
Bluetooth: 2.0 med A2DP
GPS:
Ja

Minne: 128 MB RAM, 8 GB lagringsminne
Minnekort: Micro-SD
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Nei

Kamera: 5 MP, autofokus, kameralys
Videoopptak: 352x288 piksler

Batteri: 1500 mAh, tale: 6,1 timer (3G)/9,3 timer (GSM), Hviletid: 14 døgn (3G)/18 døgn (GSM)

Høydepunkter

God skjerm, liten og lekker design, enkel å bruke.

Skuffelser

Ikke innebygget Exchange-støtte, håpløs Bluetooth-støtte.

Veldig kort sagt

Styr unna denne telefonen dersom du er en hardbarka bedriftsbruker. Du må kjøpe Exchange-programvare i etterkant, og Bluetooth-støtten er en vits. Som musikk- og underholdningstelefon er Galaxy en perle, men den er dårlig som videospiller.

Konklusjon

Vi hadde ikke så store forventninger til Galaxy. Det er en rimelig standard trykkskjermtelefon uten de oppsiktsvekkende spesifikasjonene. Den har helt vanlige Android-menyer, og ikke en fancy egenutviklet slik som HTC har på blant annet Hero. Galaxy er laget i plast og blir ripete. Likevel elsker vi denne telefonen.

Les også: Unboxing av Samsung Galaxy »

Vi liker at Galxy er tynn, at den er rund i kantene og at det er store, funksjonelle taster under skjermen. Det er utgang for 3,5 mm minijack på toppen av telefonen, og du bruker en standard Micro-USB-kabel til lading og filoverføring.

Skjermen er 3,2 tommer og har klare farger og et ganske skarpt bilde. Menysystemet er det ikke Samsung som har laget, men vi liker det i alle fall, til tross for at det "bare" er Android-menyer. Galaxy er rask i responsen, og det er ikke ofte vi må vente på at ting skal skje.

Vi liker at Samsung har utstyrt telefonen med støtte for super-3G, Wi-fi og GPS. Her har du det du trenger, rett og slett. Kameraet tar også rimelig gode bilder, men det er litt følsomt for lys.

Men når man er forelsket overser man gjerne feil. Og feil har Galaxy dessverre litt mange av.

Vi er direkte uimponerte over batterilevetiden. Så lenge du har aktivert automatisk synkronisering av e-post og Gmail-konto tappes batteriet på noen timer. Skrur du av dette varer det mye lenger, men likevel er dette for dårlig. Vi mistenker at det kan være noe galt med vårt eksemplar, da andre brukere ikke klager på det samme.

Bluetooth-støtten på denne telefonen er latterlig. Du kan i praksis bare bruke Bluetooth til hodesett, akkurat som på Iphone. Vi syns det er på tide at produsentene slutter å se til Apple og Iphone for å finne ut hvilke mangler de kan slippe unna med.

Samsung har heller ikke spandert på seg Exchange-støtte, så dette må du kjøpe i tillegg.

Skjermen på Galaxy egner seg bra til video - tror vi i alle fall. Det er ikke noe støtte for populære videoformater, og videoavspilleren er av enkleste sort. Med tid og stunder kan dette trolig installeres på telefonen via en tredjepart, men vi syns Samsung burde tatt seg tid til å fikse dette på egen hånd.

FM-radio har Galaxy heller ikke.

Men ikke misforstå. Selv om dette høres negativt ut er vi fortsatt veldig glade i Galaxy. Den er perfekt til surfing, musikklytting, spill og annen moro. Det holder i massevis for mange.

Trenger du imidlertid mer full pakke anbefaler vi deg å ta en titt på HTC Hero. Den koster mindre og kan mer enn Galaxy, men er til gjengjeld mer klumpete.

Les hele testen på neste side »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.