GUIDER

Test: null

Så lite koster et stort minnekort

Trenger du mer plass på mobilen? Det er billigere enn du kanskje tror.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. aug. 2013 - 11:02
Vis mer

Har du lite plass på mobilen din? Kjøper du et minnekort kan du enkelt utvide med flere titalls gigabyte, slik at du får plass til mengder med musikk og bilder.

Med ujevne mellomrom pleier vi i redaksjonen å sjekke prisnivået på slike minnekort. De faller nemlig stadig i pris, og du kan få et minnekort på for eksempel 8 GB for en neve kronestykker.

Vi lar oss stadig fascinere. Det har nok aller mest med at undertegnede godt husker da en PC-harddisk på litt over 1 GB kostet mange tusen kroner, og han vurderte et MMC-minnekort på 128 MB for 1500 kroner til sin gamle Siemens SL45i.

I dag er minnekortene ørsmå, og kapasiteten på minnekortene i salg har økt til 64 GB. Det er nesten absurd.

LES OGSÅ: Slik tar du i bruk NFC

Dette skal du se etter

MicroSD-minnekort fungerer på mobil, nettbrett og en del andre dingser. Men før du blar frem bankkortet kan det være greit å sjekke at telefonen din faktisk har minnekortstøtte. Det er nemlig en rekke populære modeller som ikke støtter dette. Vi nevner i fleng: Nokia Lumia 920/925, HTC One, alle varianter av Apple iPhone, Nexus-telefonene og LG Optimus G.

Er du usikker, se etter minnekortplass på telefonen din. Denne er enten på en av sidene av telefonen, eller bak bakdekselet.

Et annet moment er hvilken minnekortkapasitet telefonen din faktisk støtter. En del produsenter oppgir maksimal minnekortstørrelse til 32 GB. Dermed skal de i utgangspunktet ikke fungere med kort på 64 GB. I praksis er historien imidlertid en annen. Vi har til gode å oppleve at et 64 GB-kort ikke fungerer i telefonene vi har prøvd det i. Det gjelder også telefonene som ikke har støtte for slike kort, som Android-telefonen Sony Ericsson Xperia X10 Mini fra 2010.

Når det er sagt: Ikke ta vårt ord for at det vil fungere på akkurat din telefon dersom spesifikasjonene sier noe annet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

LES OGSÅ: Slik lagrer du mobilbildene dine i skyenDe er like store rent fysisk, men det ene har 62 GB mer lagringsplass enn det andre.

Så lite koster det

Minnekort er billig. I skrivende stund får du 8 GB for 38 kroner. Går du for full pinne, 64 GB, må du ut med i underkant av 400 kroner. Her er et utvalg MicroSD-minnekort.

Alle prisene er hentet inn 7. august 2013 fra Prisjakt.no.

8 GB Kingston MicroSDHC klasse 4 - ca 40 kroner.

16 GB Kingston MicroSDHC klasse 4 - ca 90 kroner.

32 GB Samsung MicroSDHC klasse 6 - ca 150 kroner.

64 GB Sandisk MicroSDXC klasse 10 - ca 400 kroner.

Det er verdt å ha i bakhodet at prisene over gjelder nettbutikker, og de inkluderer ikke frakt. Å kjøpe et minnekort til 40 kroner og betale en hundrelapp for frakt er ingen god deal. Men om du kjøper en mobiltelefon kan det være lurt å legge et minnekort i handlekurven samtidig.

LES OGSÅ: Dyr eller billig smarttelefon? Her er det du skal se etter

Kilde: Prisjakt.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.