MOBIL

Test: null

Så enkelt er det å bryte opp iOS 7

SE VIDEO: Så lett kan vi misbruke iPhone og iPad med iOS 7.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. sep. 2013 - 11:19

En spansk iOS 7-bruker har oppdaget et stort og gapende hull i sikkerhetsmekanismen til Apples nye iOS 7. Det viser seg at du lett som en plett kan komme deg forbi kodelåsen og få tilgang til bilder, kontaktliste, sosiale medier og e-post.

Brukeren, som ifølge Forbes er en soldat bosatt på Kanariøyene, har lagt ut metoden på YouTube. Vi måtte selvsagt forsøke dette selv, og du kan se resultatet i videoen over.

Det skal nevnes at metoden ikke gir full tilgang til alle telefonens funksjoner eller apper.

LES OGSÅ: Slik installerer du iOS 7

Slik kommer du deg forbi koden

Å komme seg forbi koden er latterlig enkelt. Du sveiper opp fra låseskjermen, og velger klokkeappen. Deretter går du til alarmklokken. Her holder du nede av-tasten til du får valget om å skru av telefonen. 

Nå trykker du avbryt, raskt etterfulgt av to trykk på hjem-tasten. Pass på at siste trykk er litt lenger enn det første. Nå får du opp programveksleren, som viser appene du har åpnet. Dersom kameraet er en av disse, kan du velge kameraet. De andre appene kan ikke åpnes.

Det er riktignok mulig å åpne kameraet på telefonen fra låst skjerm i utgangspunktet, men det er en viktig forskjell her. Bruker du metoden beskrevet over får du tilgang til bildegalleriet. Herfra kan du velge å dele bilder, og sende dem via SMS, e-post, iCloud, Facebook, Twitter, eller YouTube eller Vimeo om det er en video. Dette åpner for misbruk.

Dette gir i praksis tilgang til kontaktlisten din også, med tilhørende telefonnumre, e-post og andre detaljer.Det er litt for lett å få tilgang til e-post på iOS7-enheter låst med kode.

Slik tetter du hullet

Om du nå er bekymret er det heldigvis en smal sak å tette hullet. Åpne innstillingsmenyen, gå til kontrollsenter og deaktiver tilgang på låst skjerm.

LES OGSÅ: Dette er nytt i iOS 7

Ulempen er selvsagt at du nå ikke får tilgang til kontrollsenteret.

Apple sier i en uttalelse til Forbes at de tar sikkerhet veldig alvorlig, oger oppmerksomme på dette problemet. En fiks skal være på vei i en fremtidig oppdatering.

Innen dette skjer har vi i Mobili gjerne ikke gitt verdens beste sikkerhetsråd i vår artikkel om hvordan du sikrer og sporer smarttelefonen din så lenge du har en iPhone.

Lett å deaktivere Finn iPhone

Det skal også nevnes at tilgang til kontrollsenteret kan være greit å skru av i utgangspunktet. GigaOM påpeker at det er en smal sak for en tyv å sette telefonen i flymodus via kontrollsenteret.

Det sørger for at telefonen ikke kan spores via Apples Finn iPhone-tjeneste. Nå skal det sies at tyven like gjerne kan skru telefonen av, så noe stort problem kan det ikke sies å være. 

LES OGSÅ: iOS 7-funksjonene du ikke får

Kilde: Forbes.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.