T2

Test: PHILIPS SW750M

Rett og slett mye god lyd for pengene

TEST: Philips SW750M.

Lett tilbakelent: Philips SW750M, som har en lett tilbakelent design, imponerer stort med forholdet mellom pris og lydgjengivelse. Dette er rett og slett mye god lyd for pengene.
Lett tilbakelent: Philips SW750M, som har en lett tilbakelent design, imponerer stort med forholdet mellom pris og lydgjengivelse. Dette er rett og slett mye god lyd for pengene. Bilde: orv
1. feb. 2015 - 10:12
Vis mer

Denne testen er en del av en TEST: Tre trådløse høyttalere med Spotify Connect .

Det er bare navnet igjen av Philips. Selskapets lyddivisjon er overtatt av selskapet Woox innovation, med hovedkvarter i Hong Kong, som igjen er eid av Gibson Brands i USA (de med gitarene).

I løpet av året vil vi nok ta farvel med det gamle kjente Philips-navnet.

I flere rom

Philips har grepet hånden som Spotify har strekt ut til høyttalerprodusentene. Til og med de nye TV-ene deres vil kunne brukes med strømmetjenesten.

Selskapet har også lansert to høyttalere for Spotify Connect. Riktig billige er de også. Den minste, SW700M, koster tusenlappen, og den største, SW750M, koster 1500 kroner.

Et av problemene med Spotify Connect er at du bare kan høre på en strøm per abonnent. Det betyr at om du har flere høyttalere må du bytte fra den ene til den andre når du skifter rom.

Vanlige multiromhøyttalere mottar strømmen på den mobile enheten og sender den videre seg imellom slik at du kan høre dem på alle enhetene.

Det har Philips fikset, selv om dette er Connect-høyttalere. De sørger for at alle kan motta den samme lydstrømmen som en høyttaler ber om.

Inntil fire høyttalere kan settes opp på denne måten og man kan ha ulike høyttalergrupper.

TEST: Soleklar taper blant bluetooth-høyttalerne

Bassrefleks: Philips SW700M har en svært enkel bakside. Et par knapper for wifi-oppsettet og to åpninger for bassrefleks
Bassrefleks: Philips SW700M har en svært enkel bakside. Et par knapper for wifi-oppsettet og to åpninger for bassrefleks

Stort er bedre

SW750M er den dyreste av de to nye høyttalerne fra Philips, men de 500 kronene ekstra du må betale er absolutt verd pengene.

Høyttaleren har god og fyldig lyd og låter bra over hele frekvensspekteret. Den kan ikke konkurrere med Bose SoundTouch 20 på bass, men det tar den igjen i mellomtoner og diskant.

Dessverre er høyttaleren bastet og bundet til Spotify, og det betyr at du ikke kan høre på radio. I hvert fall ikke annet en det Spotify kaller radio og som er musikkanaler.

Så det høytaleren burde klare i taleregisteret kommer ikke til sin rett. Dette er music only.

TEST: Voombox Travel: En ghettoblaster i miniatyr

AppEnkel app: Philips' app setter opp høyttalerne i nettverket, grupperer dem og kontrollerer bass og diskant. Når det er ferdig er det Spotify-appen som overtar.
AppEnkel app: Philips' app setter opp høyttalerne i nettverket, grupperer dem og kontrollerer bass og diskant. Når det er ferdig er det Spotify-appen som overtar.

App

Appen til Philips er stort sett for oppsett av høyttalerne på nettverket. Når det er gjort er det Spotify-appen som overtar.

Men appen kan også kontrollere bass og diskant. I utgangspuntet synes vi mysikken låt litt flatt, men det å øke bass og diskantforsterkningen gjorde underverker.

Relativt til prisen låter SW750M veldig bra. Lyden er både fyldig og skarp. Høyttaleren har ikke det bassregisteret som Bose kan skilte med, og som mange vil elske, men det er smak og behag.

Den kan spille riktig høyt, men kommer du helt opp på volumkontrollen er det tydelig at den ikke liker seg.

TEST: Bose Soundsport: Treningsplugger som sitter fantastisk godt i øret

Svært enkel

Det er bare fem knapper på SW750M. To for å hoppe frem og tilbake i spillelisten, to for volum og en for å starte og stoppe lydstrømmingen.

Når du trykker på den fortsetter musikken der du forlot Spotify sist. Det er alt. På baksiden er det et par knapper for oppsettet, men de brukes ikke til daglig.

Svært enkelt altså, men brukervennlig.

Les også:

TEST: Bose Quietcomfort 25: Den beste støykanselleringen har blitt enda bedre

TEST: Tre billige trådløse høyttalere  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.