MOBIL

Test: null

Polars nye pulsklokke snakker med mobilen

Polar V800 følger med på alt du gjør, og kobler seg til internett via mobilen din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. jan. 2014 - 18:53

Det har vært kjent at Polar jobber med en avansert pulsklokke, og under CES-messen i Las Vegas ble det endelige produktet presentert. Deres nye pulsklokke heter V800, og kan langt mer enn bare å vise deg hvor raskt hjertet slår.

LES OGSÅ: Test av Polar H7 pulsbelte til mobil

Polar V800 er nemlig på sett og vis en smartklokke, om enn ikke i nær like avansert som for eksempel Samsung Galaxy Gear. Men den er til gjengjeld skreddersydd for den som driver med trening. Ikke bare når det kommer til programvare. Klokken er nemlig også vanntett, slik at du like gjerne kan bruke den når du svømmer.

Kobler seg til mobilen din

Den snakker med mobilen din og tilleggsutstyr via Bluetooth Smart. Det betyr at du kan koble klokken til internett via mobilen og laste opp treningsøktene dine til skytjenesten Polar Flow. Polar har også utviklet en egen mobilapp for V800.

LES OGSÅ: Test av Polar Beat

Alt dreier seg ikke om hard trening. Polar V800 er også en aktivitetsmonitor, litt som FitBit eller Nike Fuelband. Eller Polars egne treningsarmbånd Loop for den saks skyld. Altså vil klokken følge med på aktivitetsnivået ditt i løpet av dagen og fortelle deg hvor langt du har gått, hvor mange steg du har tatt og så videre. Dette benytter den de integrerte sensorene til, som inkluderer GPS, og du får et overslag over kaloriforbruket ditt. Klokken vil også følge med på søvnmønsteret ditt.

En kunne kanskje håpet på at de også hadde integrert en pulsmåler i selve armbåndsuret, men vil du overvåke hjerteslagene må du altså spenne på deg pulsbeltet. Dette er en Polar H7, som vi har testet tidligere.Polar V800 kommer i flere farger.

Treningsøkter lastes opp via mobilen

Hovedfunksjonen er og blir trening, og når du skal ut og beinfly må du som på andre pulsklokker starte en ny treningsøkt fra klokken. Det interessante er at øktene helt automatisk vil lastes opp til Polars netttjeneste så lenge mobilen din er i nærheten.

Klokken støtter også navigasjon, og du kan få klokken til å peke deg tilbake til stedet du startet. Nyttig når du er på joggetur et sted du ikke er kjent. Du kan også laste inn ruter i klokken, og vise disse på skjermen underveis.

Skal styre mobilen din

På sikt skal klokken også få flere funksjoner, som å styre musikken på mobilen din og vise innkommende tekstmeldinger. Disse vil imidlertid ikke være tilgjengelig ved lansering, men skal komme med ny programvare senere i år.

Batteriet skal klare 14 timer trening, 50 timer GPS-bruk, eller 30 dagers aktivitetsovervåkning. Den kommer i salg i april, men i skrivende stund er det ikke kjent om Norge står på kartet for første levering. Prisen er oppgitt til 450 euro (ca 3800 kroner) med pulsbelte, og 400 euro (ca 4050 kroner) uten.

Kilder: PressemeldingDCrainmaker.comPolarV800.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.