TEST: Pioneer X-SMC5-k

Pioneer gjør det totalt annerledes enn de andre. Her er det et skikkelig display, ordentlig fjernkontoll og trådløst nettverk.

TEST: Pioneer X-SMC5-k
PIONEER X-SMC5-K: Dette er mest moro for utstyrsfantastene. Lyden holder ikke helt mål. Bilde: WATT

Pioneer har klart å pakke inn AirPlay,  Wi-Fi og støtte for DLNA slik at den også kan brukes overalt i huset til å spille av filer fra din Mac eller PC.

I tillegg har den DVD-spiller (som oppskalerer til 1080p!), FM, internett-radio, Bluetooth og virtuell stereo.

Det er nesten litt mye å få sjekket ut etter å ha benyttet en del av de andre enhetene i testen hvor det kun er å sette iPhonen på plass og trykke på play.

iPhonen er forresten mulig å docke via en liten skuff skjult på undersiden. Kjøper du flere kan du bygge opp et helt multirom-system hjemme.

Enheten er ikke spesielt pen. Denne skal altså ut å konkurrere med Zeppelin og Geneva. Det er modig!

Lyden

X-SMC5-k er beviset på at mye utstyr av og til kan gå ut over lydkvaliteten.

Lyden er flat, udynamisk og jeg vet ikke hva som er verst. Spille med det ganske flate vanlige stereobildet eller benytte virtuelle stereo og få faseskøvet lydbildet ut til fire meter bredde. Bassen er for slank uansett, og mellomtonen og diskanten sliter med å få tak i musikken og dens detaljer.

Det kan fungere så vidt på vanlig popmusikk og radiohits, men plugg inn Dream Theatre slik jeg gjorde, og du vil høre at enheten har sine begrensninger. Dessverre. Det eneste som går i positiv retning er prisen. 

Fakta

Pris: 3.490.-

Importør:  Pioneer Norge

Karakter

Utseende: 3

Lyd: 3

Les også: Stor test av 7 ulike høyttalere for iPod

Les mer om: