MOBIL

Test: null

Nytt gullkvartal for Samsung

Samsung og Apple forsynte seg med de største kakestykkene forrige kvartal.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. juli 2013 - 11:01

At Samsung gjør det bra i smarttelefonmarkedet er ingen hemmelighet. Ferske tall fra analyseselskapet IDC viser at de i forrige kvartal sendte ut dobbelt så mange smarttelefoner som sin største konkurrent.

Med totalt 72,4 millioner utsendte smarttelefoner hadde de en markedsandel på 30,4 prosent i andre kvartal. Til sammenligning sendte Apple ut 31,2 millioner telefoner, og hadde en markedsandel på 13,1 prosent.

Det rimer bra med IDCs kvartalstall for første kvartal i Vest-Europa, som viste at Samsung hadde nesten halve smarttelefonmarkedet alene.

Det skal påpekes at utsendte enheter angir hvor mange telefoner de sendte ut fra sine fabrikker, og ikke relle salgstall til sluttkunder.Kilde: IDC Worldwide Mobile Phone Tracker

I samme periode ble det ifølge ABI Research for andre kvartal på rad solgt flere smarttelefoner enn "vanlige" telefoner. Deres analyse forteller at de store vinnerne i kvartalet var Samsungs Galaxy S4 og S3, og Apples iPhone.

LG gjorde det imidlertid også greit, og kapret tredjeplassen med en markedsandel på 5,1 prosent. Også Lenovo og ZTE havnet på topp 5-listen med henholdsvis 4,7 og 4,2 prosent. Verdt å merke seg er at Huawei ikke var blant de fem største i forrige kvartal.

Totalt vokste mobiltelefonmarkedet seks prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Av 432,1 millioner solgte telefoner var 237,1 millioner av disse smarttelefoner, ifølge IDC. ABI Research' tall er noe annerledes, 408 millioner solgte telefoner, hvor 214 millioner var smarttelefoner.

Grunnen til at tallene er forskjellige fra analyseselskap til analyseselskap er at ingen av dem sitter på de reelle tallene. I stedet er de beregnet ut i fra andre faktorer, som for eksempel kvartalsresultater og markedstrender.

Kilder: IDC.comABIResearch.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.