MOBIL

Test: null

Nye Note 10.1 har sylskarp skjerm

Samsung Galaxy Note 10.1 har fått skarpere skjerm enn iPad, og du kan gjøre nye ting med pennen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. sep. 2013 - 22:17
Vis mer

Samtidig som de viste frem smartklokka Galaxy Gear og den nye, digre mobilen Galaxy Note 3, presenterte Samsung en ny utgave av Galaxy Note 10.1.

Det kan se ut til at Samsung har innsett at måten de gir produktene sine navn på ikke har fungert så bra. Vi tenker da for eksempel på Galaxy Tab 3 8.0, Galaxy Tab 10.1 2 og så videre.

Den nye Galaxy Note 10.1-varianten har ikke fått et modellnummer, men et årstall til etternavn. Galaxy Note 10.1 2014 Edition er navnet. Ikke at dette er spesielt kort heller, men det er muligens mindre forvirrende.

LES OGSÅ:

Nå er Galaxy-klokka lansert

Her er Sony Xperia Z1

Sony lanserer kamera til mobilen din

Skarpere skjerm

For å gå løs på indrefileten først: Skjermen er kraftig oppgradert. Det er lenge siden 1280 x 800 piksler fordelt utover en 10,1 tommers skjerm var imponerende. Da vi testet forgjengeren var dette noe som fikk geipen til å henge litt. 

Skjermen på 2014-utgaven har fått 2560 x 1600 pikslers oppløsning. Det gir en pikseltetthet på knapt 300 PPI. Det er skarpere enn skjermen til Apple iPad 4, som har en pikseltetthet på 264 PPI. I forhold til forrige Note 10.1 er oppløsningen fire ganger høyere. Skjermtypen er LCD.

Smart penn

Siden dette nettbrettet hører til i Note-familien, følger det med en pekepenn. Denne kan brukes som erstatning for tastatur, du kan ta kjappe notater, tegne og annet. 

Noe av det vi alltid har likt med Samsungs S Pen er at den er belastningsfølsom. Om du skriver hardt får du en tjukk strek, og motsatt om du skriver lett. Det gjør at løsningen på mange måter er som en vanlig penn på papir.

Samsung disker også opp med noen nye funksjoner. Som Galaxy Note 3 har Note 10.1 en egen meny du kan hente frem ved hjelp av pennen. Dette er en sirkel med snarveier til forskjellige funksjoner, slik at du for eksempel kan ta et notat raskt uansett hva du driver med.Pennen har fått nye muligheter.

Brettet kommer også med en spesialversjon av Twitter, som lar deg tvitre kjapt ved hjelp av pennen. Det følger også med en egen app som lar deg tegne opp grafer og diagrammer.

Om du trenger å åpne en ekstra app kan du bruke pennen til å tegne opp et programvindu du åpner apper i. Disse vil da flyte over den appen du i utgangspunktet brukte.

Kjappere

Det har skjedd mye under panseret også. Note 10.1 kommer med en Qualcomm Snapdragon 800-brikke. Denne har en 2,3 GHz firekjerneprosessor og en kraftig grafikkprosessor. Arbeidsminnet er 3 GB, mens lagringsminnet er 13, 32 eller 64 GB avhengig av variant. Det er også støtte for minnekort.

Note 10.1 har ellers 4G-støtte, åtte megapikslers kamera, 2 megapikslers kamera foran, Wi-Fi, Bluetooth, GPS og hele den vanlige rekka av spesifikasjoner du forventer å finne på en toppmodell.

Størrelsen er oppgitt til 243 x 171,4 x 7,9 millimeter, og vekten 535 gram. Det gjør den både lettere og mindre enn forrige utgave. Som Note 3 har Note 10.1 et bakdeksel i imitert lær.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Galaxy Note 10.1 2014 Edition kommer i salg i løpet av tredje kvartal. De veiledende prisene er som følger:

16 GB-versjon med kun Wi-Fi: 5090 kroner.

32 GB-versjon med kun Wi-Fi: 5590 kroner.

16 GB-verjson med 4G: 6190 kroner.

32 GB-versjon med 4G: 6690 kroner. 

Samsung oppgir ingen priser for 64 GB-varianten.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Note 8.0Imitert lær på baksiden.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.