MOBIL

Test: null

Ny Windows Phone 8-versjon på vei

Microsoft rydder vei for Nokias kommende Windows-«phablet».

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. okt. 2013 - 15:07

Microsoft fortsetter å utvikle Windows Phone 8, og er snart klare for å slippe årets tredje oppdatering løs. I denne kommer det en rekke større og mindre nyheter. Vi vil tro mange av dem blir godt mottatt av brukerne.

Den største nyheten gjelder maskinvare. Startskjermen skal kunne tilpasses enda mer, ved at du kan legge flere fliser i bredden. Dette betyr at du for eksempel kan ha tre mellomstore fliser etter hverandre, eller seks av de minste.

Grunnen til denne endringen er at Windows Phone 8 får støtte for skjermer med oppløsning på inntil 1080p. Dette åpner også for større skjermer, og Microsoft nevner spesifikt seks tommer. 

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med Windows Phone 8

Ryktene sier allerede at Nokia har en telefon med skjerm av dette kaliberet på vei, så denne endringen er vel det nærmeste vi kommer en bekreftelse av dette. Telefonen sies å hete Lumia 1520, og er avbildet i toppen av denne artikkelen.

Den nye oppdateringen kommer også med støtte for Qualcomms sterkeste systembrikke, Snapdragon 800. Dette er maskinvaren som driver telefoner som Sony Xperia Z1 og Samsung Galaxy Note 3. Og vi blir ikke overrasket om samme brikke står i Nokias kommende sekstommertelefon.

LES OGSÅ: Test av Nokias kameramonster Lumia 1020

Nye funksjoner

I oppdateringen kommer det også en ny bilmodus. Hensikten med denne er å unngå at du mottar varsler og slikt mens du faktisk kjører. Det er mulig å aktivere denne modusen automatisk når du kobler telefonen til bilens hpndfri.

Det er mulig å sende automatiske svar til de som ringer eller tekster deg mens du kjører.

Om du har en PC eller et nettbrett med Windows 8.1, skal det nå bli enklere å bruke mobilen til å koble seg til internett. Så lenge de to er paret via Bluetooth er ett trykk alt som skal til for å komme seg på nett. Dermed slipper du å sette opp et Wi-Fi-hotspot om du bare vil en tur på nettet.Ny startskjerm, bilmodus og skjermroteringslås.

Skjermroteringslås

En sak vi virkelig har savnet på Windows Phone er mulighet til å deaktivere automatisk rotering av skjermbildet. Dette kommer endelig med denne oppdateringen. Vi krysser fingrene for at Mircrosoft har gjort det enkelt å aktivere og deaktivere denne uten å grave i innstillingene.

Nå blir det også mulig å lukke apper via appveksleren, det blir mulig å koble seg til Wi-Fi når du konfigurerer telefonen første gang, det skal bli enklere å frigjøre plass på telefonen, og bli bedre støtte for Bluetooth-ekstrautstyr. 

Om du har savnet det, blir det også mulig å sette egne ringetoner for meldinger, e-post, og varsler. Det blir også mulig å sette egne meldingslyder for forskjellige kontakter.

Tilgjengelighet

I den nye oppdateringen kommer deg også flere tilgjengelighetsfunksjoner som skal gjøre det enklere å bruke telefonen dersom du har hørsels- eller synshemminger. 

Dette er et sett med apper som for eksempel får telefonen til å snakke til deg, og gjør det enklere å bruke grunnleggende funksjoner, som Skype og annet.

Utviklertilgang

For utviklere blir det nå mulig å teste ut nye versjoner på forhånd. Dette krever at du er registrert som Windows Phone-utvikler og har en utviklertelefon.

Oppdateringen skal rulles ut i løpet av de kommende månedene, så det er foreløpig uklart når du får anledning til å laste den ned selv.

Kilde: Windows.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.