MOBIL

Test: null

Ny toppmodell fra Huawei

Huawei Ascend P6 tar opp konkurransen med Galaxy og iPhone.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. juni 2013 - 15:52
Vis mer

Den er en av verdens tynneste telefoner, og den er designet for å friste de som er ute etter en mobiltelefon. I dag lanserte kinesiske Huawei sin nye Ascend P6 i London. Den har de på forhånd passet på å hype med teaser-videoer og -bilder.

At telefonen ikke lanseres i produsentens hjemland, og at det ikke foregår på en messe, er et viktig signal. Dette har de ikke for vane å gjøre. Det er åpenbart at de ønsker seg samme type oppmerksomhet som Apple og Samsung får når de lanserer sine toppmodeller.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Huawei har allerede som uttalt mål å bli en global merkevare på linje med Samsung og Apple.

Hanskeskjerm

Det kan tenkes at Android-telefonen Ascend P6 kan bli en byggestein i arbeidet. Dette er absolutt en interessant toppmodell når man leser spesifikasjonsarket. En vel så viktig faktor er utseende. Huawei har helt åpenbart lagt mye arbeid i utformingen.

Ascend P6 har en 4,7 tommers LCD-skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning. Det betyr at telefonen ikke stiller med full HD-oppløsning, slik Samsung Galaxy S4, HTC One og Sony Xperia Z gjør. Det er ikke sikkert at dette gjør så mye. Vår erfaring er at det er vanskelig å se de store forskjellene på 720p- og 1080p-oppløsning.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Skjermen har for øvrig "Magic Touch", som kort sagt betyr at den kan brukes med hansker på.

Firekjerneprosessor

Systembrikken er antakelig Huaweis egne K3V2. Denne inneholder en firekjernet Cortex-A9-prosessor på 1,5 GHz.  Arbeidsminnet er 2 GB, mens lagringsminnet er 8 GB. Det er også støtte for minnekort.

Det bør altså være nok krefter til å drive det meste du måtte komme over av apper og spill.

På baksiden sitter et 8 megapikslers kamera. Dette har kameralys, er bakbelyst, og har en blender på maks f/2.0. Vi antar at det er rimelig lyssterkt. Kameraet har videre en nærgrense på 4 cm. Du kan altså ta makrofoto her.

5 megapikslers frontkamera

Frontkameraet har overraskende nok hele 5 megapikslers oppløsning. Huawei legger vekt på at det har programvare som forbedrer selvportrett slik at du kan ta "model-gorgeous shots you'll want to share". Intet mindre.

Kameraet har ellers automatisk valg av opptaksmodus. Det vil si at det vil aktivere nattmodus når det trengs, og portrettmodus når du tar portrettbilder. Lignende funksjon finner du i flere av Sonys smarttelefoner, som Xperia Z.

Utover dette finner du selvsagt de vanlige funksjonene, som Wi-Fi, Bluetooth og GPS.

LTE-støtte har telefonen imidlertid ikke. En LTE-variant skal imidlertid være planlagt lansert høsten.Telefonen er avrundet i bunnen.

Programvare

Operativsystemet er Android 4.2.2, som er siste utgave. Det er på mange måter slik at spesifikasjonsracet er over. Nå er det viktigere at telefonene har smarte programvareløsninger.

Huawei har utstyrt P6 med en ny versjon av sitt eget Emotion UI-brukergrensesnitt. Her er de medfølgende widgetene spesiallaget for å matche telefonens grensesnitt. Det er en rekke forskjellige fargetema å velge mellom, og widgetene vil tilpasses valgt tema.

Det er ellers en rekke profilinnstillinger, som endrer innstillingene avhengig av situasjon. Dette kan være bak rattet eller nattestid. Det skal være lett å endre mellom disse.

Huawei har ellers byttet ut en rekke av Androids standardapper med egne. Disse inkluderer galleriet, e-post, oppringeren, meldinger, kameraet og annet.

De inkluderer også AirSharing, som så vidt vi forstår er en slags AirPlay-lignende funksjon som lar deg sende musikk og video til TV-en din.

Huawei hevder ellers at strømsparingsfunksjonene på telefonen vil sørge for at du får 30 prosent lengre levetid på en opplading, sammenlignet med smarttelefoner med samme batterikapasitet.Ascend P6 er 6,18 millimeter tykk.

Slank

Ascend P6 er for øvrig ingen diger sak. Den måler 132,7 x 65,5 x 6,18 millimeter og veier 120 gram.

Til sammenligning er Samsung Galaxy S4 både høyere og bredere, mens Apple iPhone 5 er smalere og lavere. Illustrasjonen til høyre viser størrelsesforskjellene på disse tre telefonene.

Det er for øvrig ikke uten grunn at vi sammenligner den med iPhone. Utseendemessig ligner den ikke så rent lite på Apples telefon.

Hjørnene er avrundet, og det går en metalllist rundt telefonen, akkurat som på nevnte Apple-produkt. Også baksiden har fått en overflate i metall, mens kameraet er plassert i øverste venstre hjørne.

Dét er selvsagt ikke noe iPhone 5 er alene om, men sett under ett er mange av detaljene av en slik art at det er lett å konkludere med at Apple har noen fans i Shenzhen i Kina.

Ikke bare det: I videopresentasjonen de har laget, er lyden som spilles av når telefonen låses opp den samme som på iPhone. Komisk. (Se den under, ca 37 sekunder ut i videoen.)

Bunnen av telefonen er avrundet, og USB-tilkoblingen sitter uvanlig nok på toppen. Direkte upraktisk er det at lydutgangen sitter helt nede på venstre side. Hva de har tenkt på her er vanskelig å forstå. Det er ikke akkurat praktisk å ha hodesettpluggen stikkende ut til siden når du har telefonen i lomma.

Uansett ser Ascend P6 ut til å være en riktig lekker sak i metall og glass.

Telefonen kommer til Norge i juli, og prisen starter på 3000 kroner.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.