MOBIL

Test: null

Ny Lumia med stor skjerm

Nokia Lumia 625 har stor skjerm og lav pris. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. juli 2013 - 12:07
Vis mer

Nokia lanserte i dag en ny modell i Lumia-serien. Nykommeren har 4,7 tommers skjerm, og kjører som de andre i serien Windows Phone 8.

Foruten skjermstørrelsen er det andre store salgsargumentet støtte for LTE, eller 4G som operatørene ynder å kalle det. Dette gjør det i teorien mulig å laste ned med inntil 100 Mbps på farten.

LES OGSÅ: Lumia 925 kommer tidligere enn antatt

Lavoppløst

Selv om skjermen er stor er oppløsningen alt annet enn spektakulær. Nokia har valgt å gå for 480 x 800 piksler, noe som gir en pikseltetthet på 201 PPI. Det oppleves som litt svakt i en tid hvor 1280 x 720 piksler oppleves som litt lavoppløst, og toppmodeller kommer med 1920 x 1080 piksler.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Skjermen har dog noen kjekke egenskaper. Du kan bruke den med hansker på, slik du kan på de fleste Lumia-telefonene. Den skal også være lesbar i direkte sollys.

Telefonen er drøyt 9 millimeter tykk, og veier 159 gram. Den er 13,3 cm lang og 7,2 cm bred. Altså ikke noen spesielt liten sak. Utformingen er avrundet, og både glasset og baksiden skal være svakt buet slik at den føles som en såpestein i hånda.

Tokjerneprosessor

Under panseret finner vi en tokjernet 1,2 GHz Krait-prosessor. Systembrikken er en Snapdragon S4. Arbeidsminnet er 512 MB, og lagringsminnet 8 GB. Det er støtte for minnekort av typen Micro SD.

De vanlige tekniske finessene som USB, Bluetooth, Wi-Fi og GPS er på plass. Kameraet har fem megapikslers oppløsning, så det er ikke et fancy PureView-kamera som på de dyrere Lumia-modellene. Men du får med Nokias mange kamera-apper, som Smart Camera og Cinemagraph.

LES OGSÅ: Se hvor stor forskjell det er på Nokias første og siste kameratelefon

Telefonen kommer i salg i fjerde kvartal, og prisen er 2300 kroner veiledende.Lumia 625 kommer i flere farger.

Kilde: conversations.nokia.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.