MOBIL

Test: null

Nokias nye kamera-app til flere modeller

Nokia Pro Camera kommer til flere av selskapets eksisterende Lumia-telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. juli 2013 - 11:19

Nokia lanserte i går den nye Lumia 1020, som foruten et 41 megapikslers kamera også har en ny kameraapp som gir deg mange nye muligheter. Denne er også på vei til andre Lumia-modeller, skriver selskapet på sin blogg.

Appens navn spiller på at du enkelt kan justere en rekke aspekter ved eksponering, som på et dedikert kamera. I tillegg gir appen deg tips til hvordan du på best mulig måte komponerer motivet før du tar bildet.

Nokia er selvsagt fra seg av begeistring, og Nokia Pro Camera-leder Marcus Olsson sier til Nokia Conversations at han tror appen "er begynnelsen på en revolusjon innen kreativ fotofrafering på mobiler."

Me får nett sjå, som man sier på Vestlandet.

Lar deg leke

Men realiteten er uansett at dette er en rimelig spennende app for deg som vil leke deg med foto på mobilen. Ved å trekke i spaker på skjermen kan du justere:

Lukkerhastighet: Hvor lenge kameraet eksponerer - altså hvor lang tid det tar å ta bildet. Lenger tid kan gi effekter som lysstriper fra bilder som kjører forbi. Men det krever at telefonen står stabilt.

EV-kompensasjon: Lar deg enkelt gjøre bildet lysere eller mørkere, ved at lukkerhastighet og blenderåpning tilpasses. Du trekker kun i en spake for å justere dette. Det er ikke nødvendig å endre på andre innstillinger.

ISO-hastighet: Lar deg justere senorens lysfølsomhet. Høyere ISO gir lysere bilder, men med mer støy. Lavere ISO gir lavere lysfølsomhet og dermed mørkere bilder, men mindre støy. Kan justeres fra ISO 100 til 4000.

Hvitbalanse: Du kan velge hva kameraet skal oppfatte som hvitt, slik at du får mer naturlige farger i de tilfellene kameraet ikke klarer å beregne dette på egen hånd.

Manuell fokus: Lar deg selv bestemme hvor kameraet skal fokusere - altså hvilken del av bildet som skal være skarpt. Dette justerer du ved å trekke i en spake, slik at fokus kan flyttes fra forgrunn til bakgrunn, eller et sted imellom.

Kommer med Amber

Appen skal dukke opp på Lumia 1020, men også 920, 925 og 928 via en oppdatering. Dette er den såkalte Amber-oppdateringen.

Med denne oppdateringen kommer også en rekke andre nye funksjoner, som Smart Camera. Denne appen ble lansert sammen med Lumia 925, og lar deg endre ansiktsuttrykk på mennesker i motivet i ettertid. 

LES MER: Her er Nokia Lumia 925

Under ser du Nokias skryte-demo av Pro Camera.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.