MOBIL

Test: null

- Nokias Android-mobil lever fortsatt

Skal ha laget 10 000 prototyper av Android-telefon. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. sep. 2013 - 09:39

For en ukes tid siden ble det kjent at Nokia jobbet med muligheten for å lansere en eller flere Android-telefoner. I lys av at Nokia er i ferd med å selge mobildivisjonen sin til Microsoft er det lite sannsynlig at vi får se noen Nokia-telefon med Android.

Nå viser det seg at Nokia kan ha kommet ganske langt med Android-prosjektet sitt. Ifølge kinesiske Ctechnology er det langt forbi idéstadiet. Den kinesiske avdelingen til Nokia skal faktisk ha fått produsert og levert 10 000 eksemplarer av en prototype hos Foxconn.

Ctechnology har ifølge Unwired View en troverdig historikk på lekkasjer rundt lekkasjer av kinesiske smarttelefoner.

Telefonen skal ha kodenavn Mountain View, etter Googles hovedkvarter med samme navn. Og Nokia har angivelig ikke stoppet prosjektet. Deres FoU-avdeling i Beijing vil fortsette å jobbe med telefonen frem til Nokia-oppkjøpet blir gjennomført, skriver nettstedet.

Lite sannsynlig at telefonen lanseres

Slik det ser ut nå er det høyst sannsynlig at Nokias aksjonærer godkjenner avtalen, og at Microsoft blir den nye eieren. Så vi tipper at Mountain View blir skrapet etter Nokias generalforsamling i november. Vel å merke dersom det faktisk stemmer at dette prosjektet eksisterer.

Telefonen skal angivelig være en sparsommelig utstyrt sak, med Qualcomm Snapdragon 200-systembrikke. Denne har en firekjernet Cortex-A5-prosessor på 1,2 GHz. Samme maskinvare driver HTCs billige Desire 500, så den telefonen kan være en indikasjon på hva Nokia Mountain View er.

Det skulle uansett vært interessant å se hvordan Nokia har tenkt. Om opplysningene stemmer, skulle vi likt å se en lekkasje.

LES OGSÅ: Slik gikk det da vi installerte Android på Nokia N9

Kilde: Unwiredview.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.